Τρίτη 10 Ιουλίου 2007

Απολαύσεις... (Part Eight)

Θα ποτίσεις; Άστα μωρέ, ρίξε μια ξάπλα...

Δημοφιλής έκφραση στα μέρη μου η παραπάνω. Ξάπλα, κύριοι και κυρίες. Το απόλυτο στάδιο αποχαύνωσης. Η συντομότερη οδός αποφυγής υποχρεώσεων. Ο καταλληλότερος τρόπος... Ωπ! Πήρα φόρα! Μισό λεπτάκι, να εξηγήσω τι είναι ξάπλα. Ορισμοί υπάρχουν πολλοί μα σαφέστατα ο εξής είναι ο πιο περιγραφικός:

Ξάπλα, η: Η διαδικασία εκείνη της οριζοντίωσης (προτιμώμενο μέσο υπέρδιπλο κρεβάτι), κατά την οποία το υποκείμενο δεν εκτελεί καμία απολύτως ενέργεια, ψυχαγωγική ή βιολογική.

Παιδιά, άμα κοιμόμαστε, δεν είναι ξάπλα. Είναι ύπνος. Άμα διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλιαράκι, δεν είναι ξάπλα. Είναι διάβασμα. Άμα βλέπουμε τηλεόραση, δεν είναι ξάπλα. Είναι μαλακία. Ok? Πέστε στο κρεβάτι και μην κάνετε απολύτως τίποτα. Τίποτα όμως.

Αφού λοιπόν τα ξεκαθαρίσαμε αυτά, πάμε στο ψητό. Ξαπλάρετε ανηλεώς! Πολλοί θα πουν "Χαμένος χρονάουτς". Ίσως να μην καταλάβετε τι εννοούν, ακριβώς γιατί θα τους έχω προλάβει και θα έχουν φάει τη μπουνιά, εξού και ο ήχος. Μην σας ανησυχούν τέτοιοι τύποι.

Δεν καταλαβαίνουν το βαθύτερο νόημα της τέχνης της ξάπλας. Δεν αντιλαμβάνονται πως αν ξαπλάρεις σωστά, σε ένα μεγάλο κρεβάτι, με ανοιχτά χέρια και πόδια (το λέει και η λέξη: ξ-άπλα), έστω και για 10 λεπτά την ημέρα, η ενέργεια που εισβάλει στο σώμα είναι πολύτιμη και ευεργετική. Δεν χωράει ο νους τους πως η απόλυτη ηρεμία γεμίζει το μυαλό με ιδέες, με σκέψεις που αλλιώς δε θα χωρούσαν στον πανικό της δράσης όλη την ημέρα.

Βέβαια όλα αυτά είναι κυρίως μπούρδες που μπορείτε να πείτε σε αυτούς που αντιδράνε. Γιατί όλοι οι γνώστες ξέρουν (αφού είναι γνώστες, γίνεται να μην ξέρουν) πως η ξάπλα είναι το υπέρτατο όπλο απέναντι σε όσους κακούς θέλουν να μας κάνουν να δουλέψουμε.

Σου λένε να πλύνεις το αυτοκίνητο; Ρίξε μια ξάπλα. Βαριέσαι να πας στη θάλασσα μέρα μεσημέρι; "Θα ξαπλάρω καλύτερα, μωρέ". Πρέπει να σημαζέψεις το δωμάτιό σου; Ξαπλάρεις χαλαρότατα, αν βρεις χώρο ανάμεσα στα βουνά με τα σκουπίδια...

Μεγάλη απόλαυση σας λέω. Μεγάλη...

5 σχόλια:

  1. Ρε σύ... δεν μπορώ να το κάνω αυτό! Βαριέμαι από το πρώτο λεπτό, εκτός και αν είμαι σε ξαπλώστρα παραλίας με το χυμό στο χέρι. Για μένα η αξιοπρεπής ξάπλα προυποθέτει τηλεόραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://fc04.deviantart.com/fs15/f/2007/099/3/9/boring_by_Anti13.jpg

    afieromeno :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααααααααααααααααυτά είναι, ξάδερφε...
    Φτιάξε μας! *ξαπλάρει*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με έχεις βάλει σε τριπάκι πειράματος τώρα. Αυριο όλη μέρα λοιπόν θα ειμαι στο εργαστήριο μου (δωμάτιο) και θα "πειραματίζομαι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ! Δεν είναι κακό... αλλά και εγώ ψιλοβαρετό το βρίσκω... άσε που το δοκίμασα και στο δευτερόλεπτο είχα κοιμηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή