Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

Death Note

Μέχρι πριν λίγο καιρό η σχέση μου με τα anime ήταν υπερβολικά χλιαρή. Θυμάμαι πολλά από την παιδική μου ηλικία, έπαιζαν αρκετά στην τηλεόραση τότε, αλλά δεν είχα πάρει ποτέ την απόφαση να δω μια ολοκληρωμένη anime σειρά, τώρα που με τα torrents είναι πολύ εύκολο. Έτσι, τελευταία έπεσε στην αντίληψή μου (περιττό να πω πάλι από το greektvsubs ε;) το Death Note και κόλλησα!

Ένας μαθητής βρίσκει ένα τετράδιο το οποίο έχει ρίξει στη γη ένας Shinigami, ένας θεός του θανάτου δηλαδή. Οποιουδήποτε το όνομα γραφεί στο τετράδιο, αυτός πεθαίνει μέσα σε 40 δευτερόλεπτα από καρδιακή προσβολή. Υπάρχουν κανόνες γραμμένοι πάνω του, που ορίζουν ακριβώς τη χρήση του.

Ο Light, ο μαθητής που λέγαμε, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το Death Note για να καθαρίσει τη γη από όλους τους εγκληματίες. Η γιαπωνέζικη αστυνομία όμως το κυνηγάει και συνεργάζεται με τον Νο1 ντετέκτιβ στον κόσμο, τον L. Κι εκεί τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ενδιαφέροντα...

Σενάριο που σε καθηλώνει και σκηνοθεσία πανέξυπνη, μουσική υποβλητική και χαρακτήρες με βαθιές ρίζες κάνουν τη σειρά να τα σπάει κυριολεκτικά! 37 επεισόδια των περίπου 20 λεπτών, σε αφήνουν να θες συνέχεια κι άλλο.

Στο animeclipse υπάρχει ολόκληρη η σειρά με ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους. Τα παιδιά έχουν κάνει απίστευτη δουλειά και ανεβάζουν το fansubbing σε ένα νέο επίπεδο για τα Ελληνικά δεδομένα. Χίλια μπράβο που διέδωσαν ένα από τα καλύτερα anime ever στην Ελλάδα...

Μπορεί ένας άνθρωπος να διαχειριστεί τη δύναμη που του δίνει το Death Note; Έχει το δικαίωμα;

1 σχόλιο:

  1. mporeis na kaneis kamia lista bre zlatko mas me tis seires kai anime pou xeis na ta doume kai meis kamia fora?:P please please please? peftw sta podia sou kai se iketevw?? aaaa na thimithw na sto pw kai avrio sto meetup:):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή