Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Η ομορφιά του να είσαι Δημόσιος Υπάλληλος

Μια από τις υπηρεσίες που κάθε Δήμος επιβάλλεται να διαθέτει στους δημότες του, είναι και η "Βοήθεια στο σπίτι", ένας θεσμός που αφορά οικονομικά ασθενής και ανήμπορους ηλικιωμένους. Κοινωνικοί λειτουργοί και βοηθοί επισκέπτονται συχνά, σε τακτά χρονικά διαστήματα ηλικιωμένους στην προσωπική τους κατοικία και τους παρέχουν βοήθεια, ταυτόχρονα ψυχολογική και υλική (ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό).

Μέλη της "Βοήθειας στο σπίτι" (2 γυναίκες βοηθοί και η κοινωνική λειτουργός) λοιπόν, ξεκίνησαν από τη βάση του Δήμου, τον Πολύγυρο, με σκοπό να φτάσουν στα Πλανά, ένα από τα μικρά χωριά που πλαισιώνουν την πρωτεύουσα.

Πήραν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που ανήκει στη Δημαρχία και κατευθύνθηκαν, όχι στο κανονισμένο βάση του προγράμματος χωριό, αλλά στην παραλία ενός άλλου χωριού, στα Πυργαδίκια, έξω από το Δήμο, για το μπανάκι τους. Παρκάρανε το αυτοκίνητο, πήραν τα μαγιό και τα σωσίβιά τους και πέσαν στη θάλασσα.

Το αυτοκίνητο όμως έγινε στόχος του προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος των Πλανών, που όλως τυχαίως βρισκόταν κι εκείνος στα Πυργαδίκια, ο οποίος όλος χαρά τηλεφώνησε στον Πολύγυρο ώστε να ρωτήσει ποιός από τη Δημαρχία βρισκόταν εκεί, για να τον ψάξει και να πιουν ένα "ρακί" μαζί!

Έτσι έφτασε και η είδηση στα αφτιά του "γαλάζιου" Δημάρχου. Μπήκε αμέσως στο αυτοκίνητο και μέσα σε 1 ωρίτσα βρέθηκε κι εκείνος στην παραλία. Πήγε στο πρώτο περίπτερο που βρήκε και αφού αγόρασε τα απαραίτητα, άρχισε να ψάχνει τις 3 ξεστρατισμένες υπαλλήλους του.

Τις βρήκε εύκολα, αφού και οι 3 είχαν απλωθεί για ηλιοθεραπεία. Τις πλησίασε και τους είπε "Ορίστε, για να δροσιστείτε", δίνοντας τους 3 παγωτά, ένα για την καθεμιά τους, που οι πληροφορίες μου αναφέρουν πως ήταν πύραυλοι Magic!

Η ιστορία ΔΕΝ είναι φανταστική και πρέπει να πω πως τις επόμενες μέρες οι εν λόγω κυρίες έκαναν τα μπάνια τους χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο τους έθεσε σε 10'ημερη αργία...

7 σχόλια:

  1. Αααααυτα ειναι! Και μπανάκι και παγωτάκι και άδεια! Βέβαια, θα ειναι ανευ αποδοχών και θα γραφτει στον υπηρεσιακο φάκελο τους, αλλα λεπτομέρειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όπως ξεκίνησα να διαβάζω την ιστορία νόμισα ότι εκεί λειτουργεί σωστά το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". Αλλά εντάξει! Όχι. Όλα είναι νορμάλ! (ΕΛΕΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο; Μάθαμε εκείνη η γιαγιά ή ο παπούς τι κάνει; Εννοώ εκείνοι που θα έπρεπε να τους φροντίσουν και να τους βοηθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ρε αθάνατο ελληνικό δημόσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ax! Πάντα έλεγα ότι αυτό που λείπει από τους δημόσιους υπαλλήλους είναι το όραμα! Για σκεφτείτε να πέρνανε μαζί τους τον παππού κια τη γιαγιά από τα Πλάνα και να παίζαν με τα κουβαδάκια τους στην παραλία Πυργαδικίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι mafalda μου, δεν έχω ιδέα τι έγινε με εκείνη την γιαγιά ή εκείνον τον παππού. Φαντάζομαι όμως πως δεν είναι η πρώτη φορά που τους έχουνε χεσμένους.

    Γιατί αυτή τη φορά ήταν μπανάκι, την άλλη δε θα ήταν καφεδάκι; Την άλλη ουζάκι; Την άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή