Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Oscars live?

4.07 π.μ: Είμαι πολύ νευριασμένος αυτή τη στιγμή. Είχα αποφασίσει να ξενυχτήσω για τα καλά για να δω τα Oscars, για να ανακαλύψω τελικά πως στο oscar.com δεν υπάρχει ζωντανή κάλυψη, απλά εννοούσαν πως υπάρχει ζωντανή κάλυψη στο ABC. Morons! Και τα είχα όλα έτοιμα: Τσιπς, άφθονο νεράκι, θα έκανα και ζωντανό με συνεχή ανανέωση από το Cover It Live και μου το χάλασαν. Ας πρόσεχα όμως, σιγά που θα υπήρχε κάπου live η απονομή. Έπρεπε να το σκεφτώ. Anyway...

4.13 π.μ: Ξέχασα, έχω και το ballot μου από το IMDb εδώ δίπλα, για να μη χάνομαι με τους νικητές. Μέχρι στιγμής: Best Costume Design σε Elizabeth: The Golden Age, Best Animated Feature σε Ratatouille (wooohooo!), Best Makeup σε La Vie en Rose και Best Visual Effects σε The Golden Compass (huh?).

4.18 π.μ: Πλέον, ακούω το καταπληκτικό soundtrack του Juno, για να είμαι στο κλίμα και παρακολουθώ το live coverage του Mahalo. Λεπτομερέστατο και γρήγορα updates. Στο Sweeney Todd το Art Direction, το βραβείο που ποτέ κανείς δεν κατάλαβε τι είναι...

4.31 π.μ: Τελικά με κόβω να γράφω μερικά πράγματα live έστω κι έτσι. Όμως δεν είναι το ίδιο. Έχω ένα αστείο σχόλιο για τον Cuba Gooding Jr. τώρα, αλλά πως να εξηγήσω που κολλάει, θέλω ώρα και είμαστε ήδη πόση ώρα παρακάτω, με απευθείας μετάδοση και στο Cover It Live θα ήμουν πολύ fast. Oh, well... Bardem το Supporting, καμία έκπληξη.

4.39 π.μ: Live Action Short Film: Le Mozart des Pickpockets, Animated Short Film: Peter and the Wolf (Part 1, Part 2, Part 3).

4.42 π.μ: Ok, λίγα λεπτά πριν αρχίσει η απονομή, τελείωσα το Michael Clayton. Και ειλικρινά, δε μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η ερμηνεία είναι η καλύτερη supporting για το 2007. Best Supporting Actress: Tilda Swinton

4.51 π.μ: Adapted Screenplay: 2ο αγαλματάκι για το No Country For Old Men.

5.10 π.μ: Sound Editing και Sound Mixing στο The Bourne Ultimatum. Εγώ όση ώρα πέρασε έβλεπα τα βιντεάκια που ανεβαίνουν ταχύτατα για κάποιες από τις απονομές στο Mahalo.

5.17 π.μ: Να τη η (μίνι) έκπληξη! Marion Cotillard και La Vie en Rose για το Leading Actress! Πρέπει να το δω σύντομα αυτό...

5.22 π.μ: Μόλις ανακάλυψα πως δεν είμαι ο μόνος που έψαχνε για ζωντανή κάλυψη απόψε. Ο googlης στέλνει μερικούς αναγνώστες εδώ μάλλον. Παιδιά, Mahalo και πάλι Mahalo!

5.33 π.μ: Το The Bourne Ultimatum τα έκανε 3 με το Film Editing. Το περιμέναμε αυτό; Και ειδικά σε αυτή την κατηγορία; Εγώ πάντως όχι.

5.42 π.μ: Πάντως θα ήταν ωραία, τηλεορασίτσα στο ABC (αναγκαστικά, άντε μην αρχίσω πάλι το rant), laptop επί τόπου για το live coverage στο blog, κανένα ποτάκι και τίποτα να μασουλάς και 1-2 φίλοι με διάθεση να ακούνε όλα τα σχετικά Oscar-trivia που περνάνε από το μυαλό μου. Ποιός ξέρει, στο μέλλον θα το κάνω κι αυτό...

5.49 π.μ: Στην Best Foreign-Language Film ψήνομαι να τις δω και τις 5 κάθε χρόνο και ποτέ δεν τα καταφέρνω. Έχω μιλήσει παλιότερα (αλλά βαριέμαι να ψάχνω το link τώρα) για το Mongol, αλλά τα υπόλοιπα δεν τα είχα υπόψιν μου πριν τις υποψηφιότητες. Το The Counterfeiters πάντως το πήρε και γενικά έχω ακούσει καλά λόγια, ήταν αρκετά αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Α, μην ξεχάσω: Πολωνία.

5.54 π.μ: Το φαβορί και στο Original Song: Falling Slowly, από το Once. Δείτε το.

6.04 π.μ: Το πρώτο και για το There Will Be Blood, για Best Cinematography. Και το video με τους νεκρούς του 2007, είναι πάντα η αρχή του τέλους. Μετράμε αντίστροφα ladies and gentlemen!

6.16 π.μ: Ξεχάστηκα βλέποντας τον νικητήριο λόγο της Cotillard. "There are some angels in this city", καταπληκτική. Το Atonement τελικά θα φύγει με κάποιο αγαλματάκι, αφού ο Dario Marianelli πήρε το Original Score.

6.20 π.μ: Short Documentary για το Freeheld και το βασικό, Best Documentary Feature για το Taxi to the Dark Side. Έρχονται τα καλά...

6.26 π.μ: Ok, όλα πήγαν καλά στο Original Screenplay, για να δούμε παρακάτω. Θέλω Juno και το μεγάλο! Πάμε!

6.35 π.μ: Leading Actor, το πιο σίγουρο βραβείο της απονομής, στον Daniel Day-Lewis για το There Will Be Blood.

6.37 π.μ: Σχόλιο σε ένα άλλο site που παρακολουθώ: "It's nice that they show clips from all the other nominees though". LOL!

6.44 π.μ: Directing στους Coens, όπως ήταν αναμενόμενο. Και θέλω πάρα πολύ να πιστέψω πως τους δώσανε αυτό γιατί δε θα τους δώσουν το άλλο!

6.46 π.μ: Έχω αγωνία!

6.48 π.μ: Και με την αγωνία έμεινα. No Country For Old Men, it is...

6.58 π.μ: Ας τα μαζέψουμε, γιατί είναι η ώρα για ύπνο. Στις major categories, ευτυχώς που είχαμε τις γυναίκες και είδαμε μια μικρού και μια μεσαίου μεγέθους εκπληξούλα. Κατά τα άλλα όπως φαινόταν εδώ και καιρό. Άξια, δε λέω, αλλά έχουμε και τις συμπάθειές μας, ε; 4 αγαλματάκια για το No Country For Old Men και όλα στις major, 3 για το The Bourne Ultimatum (αν είναι ποτέ δυνατόν) και όλα στις τεχνικές, 2 για την ευχάριστη έκπληξη, το La Vie en Rose και για το There Will Be Blood.

Τελικά δεν έγραψα λίγα, έγραψα ικανοποιητικά, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που ετοίμαζα κανονικά. No Tears For Old Men όμως και πάμε γι' άλλα. Πάμε κρεββάτι τώρα. Καλημέρα...

3 σχόλια: