Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Super Tuesday

Δηλώνω ψιλοαπογοητευμένος. Κυρίως λόγω California που περίμενα πιο στενό παιχνίδι, ειδικά όταν δηλώθηκε σαν too close to call. Γενικά ο Obama πήρε τις περισσότερες πολιτείες, αλλά η Hilary πήρε τις μεγαλύτερες (California, New York, New Jersey). Το θέμα όμως είναι πως η διαφορά είναι μικρή, γύρω στους 100, αλλά θα έχω και update όταν δοθούν τελικά από παντού, με τους ακριβείς αριθμούς.

Έτσι, το θρίλερ θα συνεχιστεί. Όμως σίγουρα χάθηκε ο ενθουσιασμός στο Obamικό στρατόπεδο, που θα γινόταν χαμός αν γύριζε η CA. Μένει να δούμε από δω και πέρα, με αρχή το Σάββατο με 1 primary και 3 caucuses ακόμα.

Στους Ρεπουμπλικάνους ο McCain δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο βράδυ. Είναι μπροστά, είναι άνετος και από τον Romney δε νομίζω πως απειλείται. Ο Huckabee για το μέγεθός του τα πήγε καλά. Πάντως εξακολουθώ να μη βλέπω πως μπορεί να χάσει ο McCain.

Ορίστε τα αποτελέσματα. Παρακολουθούσα τα MSNBC και CNN (από το οποίο έβλεπα και το live streaming του) σε αρκετή από τη διάρκεια της νύχτας. Φυσικά, πολύ καλό ήταν και το live blogging του Reality Tape, στο οποίο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα αποτελέσματα όπως έβγαιναν.

Απόψε 00.15 θα δω ΣΚΑΙ, την έκτακτη εκπομπή αποτίμησης των αποτελεσμάτων του Παπαχελά. Τα ξέρει καλά το παλουκάρι αυτά τα θέματα. Το ελπίζω δηλαδή, αφού ο ΣΚΑΙ κάνει κόλπα εδώ, μια πιάνει μια όχι, γαμώ το λαγκάδι μου μέσα!

Update: Η ώρα είναι 23.00 και το CNN δίνει H.Clinton 818 εκλέκτορες και B.Obama 730. Δεν έχει καταλήξει το New Mexico που η καταμέτρηση είναι στο 98% και η Hilary είναι μπροστά 210 ψήφους. Μικρό το κακό πάντως, αφού με την παρούσα κατάσταση οι delegates πηγαίνουν 4-1. Δεν ξέρω αν θα γίνουν αλλαγές και σε άλλες πολιτείες που δεν έχει βγει το 100% ακόμα. Πάντως δεν είναι ιδιαίτερα πιθανές.

Ο Obama δήλωσε πως η Hilary είναι φαβορί. Δεν ξέρω την ατζέντα του, αλλά μπορώ να υποθέσω θέμα συσπείρωσης. Θα ακούσω και Παπαχελά. Σίγουρα, μιας και θυμήθηκα πως υπάρχει και το streaming. Έχει πλάκα: Αυτό που για τα Αμερικανικά κανάλια θεωρούσα προφανές, είχα ξεχάσει πως το κάνουν και τα δικά μας. Όχι πως δεν το ήξερα, απλά είναι η δυσπιστία του Έλληνα απέναντι στα ελληνικά προϊόντα! :-)

Update 2: Μέχρι τις 1.00 και βλέποντας ταυτόχρονα την εκπομπή στον ΣΚΑΙ, έχω καταφέρει να μπερδευτώ πάρα πολύ. Δείτε εκπροσώπους που δίνουν 3 μεγάλα ειδησεογραφικά sites (πρώτα Hilary, μετά Obama).

CNN: 818-730
USA Today: 1000-902
MSNBC: 834-838 (!)

Ειδικά το τελευταίο μου αρέσει πολύ! Ίσως είναι θέμα με live/επικυρωμένα αποτελέσματα και θέμα superdelegates, αλλά πραγματικά απλά μαντεύω.

Να πω σε αυτό το σημείο, πως φαίνεται μέσα και από παναμερικανικές έρευνες πως ο Obama προηγείται του McCain, ενώ η Hilary έρχεται 3η σε δημοφιλία. So, αν οι Δημοκρατικοί θέλουν να το πάρουν, μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν ποιόν θα εκλέξουν για δικό τους υποψήφιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου