Σάββατο 12 Μαΐου 2007

Απολαύσεις... (Part Five)

Eurovision απόψε...

42 χώρες. Αυτό σημαίνει πως θα ακούσουμε 42 φορές το περίφημο "Douze points"! Απλά τέλειο...

Την αγαπάμε τη Eurovision. Γιατί είναι pure fun. Γιατί δεν ντύνεται και ελπίζουμε να μη ντυθεί ποτέ με τον μανδύα της σοβαρής τέχνης. Ούτε της Ευρωπαϊκής κουλτούρας και τρίχες κατσαρές. Γιατί είναι trash και το ξέρει. Και γιατί είναι η μόνη εκπομπή της τηλεόρασης που έχω αισθανθεί να χρειάζομαι ποπ-κορν για να την παρακολουθήσω.

Γιατί γουστάρουμε που δίνονται αβέρτα ψήφοι για λόγους καλής γειτονίας (Βλέπε: Ελλάδα-Κύπρος, Σκανδιναβικές χώρες, Αγγλία-Ιρλανδία, Βαλκανικές χώρες). Γιατί έχουμε ακούσει *και* καλά τραγούδια κατά καιρούς! Ναι, είναι αλήθεια. Τα τελευταία 3 χρόνια μπορώ να θυμηθώ το Lane Moje της Σερβίας το 2004 και το Lejla της Βοσνίας πέρσι.

Υπάρχουν πολλοί που βρίζουν τη Eurovision. Θεωρούν πως είναι κακό που είναι kitsch και τα τραγούδια σαχλά, τα ρούχα κραυγαλέα. Έχουν δίκιο! Είναι όλα αυτά! Και γι'αυτό την πάμε! Είναι ένα πανηγυράκι. Έχει πλάκα να βλέπουμε τον κόσμο να την παίρνει στα σοβαρά και να την κατακρίνει...

Εμείς θέλουμε Dana International και τον Ολλανδό που την έπεσε στον Σάκη Ρουβά. Θέλουμε την Αγγλία να πέφτει κάθε χρόνο και πιο χαμηλά και τις t.A.T.u. να προσπαθούν να μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό και να απειλούν να φιληθούν επί σκηνής. Θέλουμε S.A.G.A.P.O (το γελοιότερο τραγούδι στην ιστορία της μουσικής) και την κλασσική κάθε χρόνο μπαλάντα της Ιρλανδίας. Θέλουμε κάθε χρόνο μια Λιθουανία με το We Are The Winners και μια Ισλανδία με το Congratulations.

Μαζευτείτε λοιπόν με καλή παρέα και απολαύστε το θέαμα. Ψηφίστε κιόλας το τραγούδι που θα σας αρέσει, γιατί όχι; Απόψε. Στις 10. Στις τηλεοράσεις σας...

3 σχόλια:

  1. Καλά που μου το θύμησες! Το είχα ξεχάσει τελείως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μαζευτούμε, θα μαζευτούμε! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμείς μαζευτήκαμε, ρίξαμε απίστευτο γέλιο, γελάσαμε αφάνταστα με τα λάθη του Φώτη και της Μαρίας.. "να πάτε στη χώρα που κατοικείτε για να ψιφήσετε", "Φουλγαρία" κτλ κτλ..φοβερές ατάκες. Γράψαμε και μείς τα έρμα τα φαβορί μας...και έρχεται η Τουρκία...με αυτό το τραγούδ και βγαίνει 4η?? ε οχι ρε παιδιά..μπροστά απο την Βουλγαρία...η Γεωργία πουθενα... απιστευτα πράματα..παντως περάσαμε όμορφα..

    Γιάννη θα θελα να γράψεις τα δικα σου φαβορι..σχόλια κτλ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή