Πέμπτη 3 Μαΐου 2007

GreekTVsubS.gR

Έχουμε ξαναπεί (και θα το ξαναπούμε πολλές φορές ακόμα) πως έχω μια τρέλα με τις σειρές. Όοοοοχι τις ελληνικές φυσικά, που τις θεωρώ τη μια χειρότερη από την άλλη, αλλά τις Αμερικανικές (άντε και κάτι από Αγγλία μεριά). Και είναι γεγονός πως έστω και ένα επεισόδιο τουλάχιστον, θα το δω καθημερινά.

Ένα άλλο γεγονός όμως είναι πως ενώ μπορώ να διαβάσω αρκετά ικανοποιητικά αγγλικά, όταν φτάνει η ώρα να πιάσω ολόκληρο το νόημα με το να ακούω μόνο, κολλιέμαι. Έτσι, ο υποτιτλισμός είναι απαραίτητος για μένα. Και δε μπορώ να πω, έχουν κυκλοφορήσει πια αρκετές σειρές σε dvd και κάτι γίνεται. Αλλά εγώ είμαι περίεργος, παρακολουθώ πάνω από 10 φετινές, τι κάνω με τους υπότιτλους; Η λύση είναι μια (περίπου)...

Το greektvsubs.gr είναι καταρχάς μια πολύ καλή ιδέα. Οι κατέχοντες την αγγλικήν, εθελοντικά και στους ρυθμούς του ο καθένας, μεταφράζει τη σειρά της επιλογής του. Κάποιοι άλλοι ripαρουν τους υπότιτλους από τα dvd που κυκλοφορούν. Και όλοι αυτοί ανεβαίνουν στο site και είναι έτοιμοι για κατέβασμα από όλους.

Αυτή τη στιγμή το site έχει υπότιτλους για 120+ σειρές. Καθημερινά ανεβαίνουν καινούργιοι. Από Knight Rider (ο Κιτ καλέ!) και Beverly Hills, μέχρι τα μεγάλα hits Prison Break, Heroes, 24 και Lost, που βγαίνουν λίγες μόνο ώρες μετά την κυκλοφορία του επεισοδίου στους trackers!

Μιλάμε για επαγγελματική δουλειά. Χρειάζεται σωστή μετάφραση (άρα γνώση της σειράς), καλό συγχρονισμό, ταχύτητα... Ένα fansite ουσιαστικά, με 38.500+ μέλη πια, με ένα πολύ καλό forum για ότι αφορά τις σειρές που αγαπάτε, εξώφυλλα και μενού για τα dvd σας (αν δηλαδή αποφασίσετε πως η οθόνη του υπολογιστή σας δε σας φτάνει και θέλετε να μετατρέψετε τα επεισόδια για παίξιμο στο dvd-player σας και στην τηλεόραση).

Καλή φάση να κάνεις την τρέλα σου, να θες υπότιτλους πρώτα για σένα και για τους κοντινούς σου, να τους φτιάχνεις με προδιαγραφές επαγγελματικές και να το μοιράζεις σε όλους. Το Internet στα καλύτερά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου