Πέμπτη 31 Μαΐου 2007

Lost Season Finale!

***Huge Spoilers Inside***


Ω ρε φίλε, ω ρε μάγκα!

Τι έγινε ρε παιδιά; Μας την πέσανε; Μαθήματα του πως να κάνεις μια σειρά θρύλο, έδωσαν τα παλικάρια...

Κάθομαι και παρακολουθώ το τελευταίο διπλό επεισόδιο. Και εντάξει, γίνονται πράγματα, δε λέω. Ειδικά ο θάνατος του Charlie που με συγκίνησε καθώς και η επικοινωνία του με την Penny και η έφοδος του (γαμάτου, τέλειου, super-extra-wow για ακόμη μια φορά) Hurley με το βανάκι, ήταν πολύ ωραία.

Όμως θα μπορούσαν όλα αυτά να υπάρχουν σε normal επεισόδια της σειράς. Σημαντικά, δε λέω. Όμως κάτι έλειπε για να λέγεται αυτό Season Finale. Και φτάνουμε στα τελευταία 4 λεπτά. Τόσο χρειάστηκε! Ειλικρινά, σε 4 λεπτά, όλο το σύστημα αξιών του Lost κατέρρευσε και ένα νέο πήρε(;) τη θέση του για την επόμενη σεζόν.

Να εξηγηθώ. Μέχρι τώρα κάθε επεισόδιο κινούνταν στο νησί, βλέπαμε τα πράγματα που γινόταν εκεί και παρακολουθούσαμε flashbacks των ηρώων ενδιαμέσως. Σε αυτό το επεισόδιο οι showrunners μας το άλλαξαν εντελώς αυτό. Πλέον το flashback *ήταν* το νησί και αυτό που στην αρχή σε μας έμοιαζε σαν flashback, ήταν εδώ το παρόν! Εντελώς διαφορετικό format, εντελώς διαφορετική οπτική!

Και το πραγματικά καλό σημείο ήταν ο τρόπος με τον οποίο το έφεραν σε πέρας αυτό. Μαγικά, απαλά, χωρίς καν να το υποψιαστούμε! Ειλικρινά, αν μου έλεγε κάποιος πως από τις σκιές θα βγει η Kate, θα του έλεγα να μη λέει μαλακίες! Ok, κατάλαβα πως θα ήταν κάποιος που θα μου έκανε εντύπωση εξαιτίας της σκηνοθεσίας. Όμως αυτό, δεν θα το φανταζόμουν ποτέ.

Με αυτό το 4λεπτο, συγχωρώ στο show τη μέτρια 2η σεζόν και το κακό πρώτο μισό της 3ης. Σχεδόν συγχωρώ και την ύπαρξη του Jack, που τον αντιπαθώ τρελά. *Σχεδόν* είπα!

Εξαιρετικό το χτίσιμο αυτού του Season Finale, θα το θυμάμαι καιρό. Κάτι που ελπίζω να κάνω, γιατί η επόμενη σεζόν πάει τον επόμενο Φεβρουάριο. Ανυπομονώ να δω πως θα το πάνε το θέμα και να μάθω γιατί "έκαναν λάθος που έφυγαν" όπως είπε ο Jack...

Για περισσότερα σας παραπέμπω στα γραφόμενα του Dark Tyler που όπως πάντα είναι εξαιρετικά...

1 σχόλιο:

  1. pragmatika korifea sira korifeo telioma, gia ton 2 kiklo tha diafoniso isos malon giati to ida konserva sth sira se ena psk, to finale pantos itan ARISTOURGIMATIKO kai dixnei giati to lost ine h kaliterh sira OLON TON EPOXON

    ΑπάντησηΔιαγραφή