Κυριακή 13 Μαΐου 2007

Εγένετο Σερβία...

Αααααχ... Το είπα και χτες μόλις τέλειωσε: Ποιος περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο για την επόμενη;

Σερβία. Δεν ξέρω τι λένε πολλοί, πάντως εμένα το τραγούδι μου άρεσε. Το είχα βρει ωραίο από το πρώτο άκουσμα του cd. Εντάξει, η τραγουδιάρα είναι χάλια, αλλά το τραγούδι μια χαρά το είπε. Σχόλια τύπου "το λεσβιακό κίνημα την έβγαλε πρώτη", τα εκλαμβάνω ως κακίες και δεν τα υπολογίζω.

Εμείς πήγαμε πολύ καλά! 7η θέση; Μια χαρά είμαστε! Εγώ αν γλιτώναμε τον ημιτελικό για του χρόνου (στις 10 πρώτες φέτος δηλαδή) θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος, αλλά ανεβήκαμε και λιγάκι παραπάνω! Ωραίος ο Σαρμπέλ, μου άρεσε πολύ η παρουσία μας. Μπράβο!

Μου άρεσε η Ουκρανία με το σούπερ καπέλο! Που μπορώ να βρω ένα; Παρατήρησε κανείς πως στην αρχή λέει ο τύπος στο μιλητό: Hello everybody! My name is Verka Serduchka. Me English nicht verstehen! Let's speak DANCE! Αφασία σκέτη!

Πολύ καλύτερη τρέλα όμως πούλησαν οι Γάλλοι κι ας πάτωσαν! Ο καραφλός ήταν ΘΕΟΣ! Όταν έτρεχε γύρω γύρω, όταν μιλούσε με το ψόφιο ζωάκι στον ώμο του, τι να πρωτοθυμηθώ; Τέλειος, τέλειος, τέλειος. Τελικά οι καραφλοί "το'χουν" στη Eurovision.

Δυστυχώς δεν έχει ανεβεί ακόμα στο Youtube το video με το performance τους, αλλά υπόσχομαι να το ανεβάσω μόλις το βρω...

Ξαναλέω πως ΔΕ μου αρέσει το κομμάτι της Βουλγαρίας, αλλά όσο προβλέψιμο θα ήταν το 12άρι μας στην Κύπρο αν ήταν στον τελικό, άλλο τόσο προβλέψιμο ήταν και στη Βουλγαρία, ελλείψει Κύπρου. Τέλος πάντων, αφού δεν ψήφισα, τι με κόφτει;

Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ρωσία είναι 3η με ένα αδιάφορο τραγούδι (αν και οι κοπέλες δεν ήταν καθόλου αδιάφορες), η Τουρκία 4η με το χειρότερο τραγούδι από τα 24 και η Αρμενία 8η (αφού χαλαρά υπήρχαν 5-6 τραγούδια που άξιζαν υψηλότερη θέση από αυτήν).

Μου άρεσε η Γερμανία και την ήθελα ψηλότερα. Βέβαια νομίζω πως θα προτιμούσα το ίδιο τραγούδι σε άλλη γλώσσα, κάτι δε μου πήγαινε καλά. Καλό το στυλ αλά Καμπαρέ κι έτσι, απλά κάτι του έλειπε...

Βρήκα κακά, άσχημα, (εκτός από της Τουρκίας που το είπα ήδη) της Γεωργίας, της Λιθουανίας και του Ην.Βασιλείου που πραγματικά το σιχάθηκα.

Πάντως ήταν για ακόμα μια χρονιά fun-fun-fun! Από τη μάγισσα με το φωτάκι στο χέρι της Σλοβενίας, μέχρι τα κουνήματα του Σαρμπέλ, την Ουκρανία και τη Γαλλία, τους άθλιους αεροσυνοδούς της Αγγλίας και τους χαρούμενους τυπάδες της Ρουμανίας, είχε πλάκα, είχε μουσική, είχε αγωνία για το αποτέλεσμα, είχε προγνωστικά, είχε πλάαααααακα! Και τελικά; Δεν ξέρω ούτε έναν που να είδε Eurovision χτες και να μην πέρασε καλά!

Για όποιον θέλει κάτι παραπάνω, στίχοι για τα τραγούδια υπάρχουν εδώ, ενώ αν είστε περίεργοι για το τι έγινε στον ημιτελικό, δείτε τις βαθμολογίες εδώ. Να πω πάντως πως η 15η θέση της Κύπρου είναι εντελώς κουλή, όπως και οι μόνο 5 βαθμοί της Γαλλίας στο μοναδικό τραγούδι με καθαρό Γαλλικό στίχο (αφού το δικό τους είχε *και* αγγλικά).

Edit: Λοιπόν, μόλις βρήκα το εξής για τη νικήτρια Marija Šerifović: In the summer of 2005, she released the single Agonija, which was a cover version of Greek superstar Despina Vandi's "I believe it" (Olo lipis).

Τι μου λες ρε παιδί μου...

5 σχόλια:

  1. Αφού οι Γάλλοι είναι μάπες!!!!!! :o)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως έχουν ειπωθεί πολλά αρνητικά σχόλια από διάφορους υδροκέφαλους για το τελικό αποτέλεσμα,τα οποία και θεωρώ τραγική ξεφτίλα.Προσωπικά πιστεύω ότι το τραγούδι της Σερβίας ήταν το καλύτερο(by far..αν και μου άρεσε και το glam rock της Σουηδίας χεχεχε!)γιατί μπορεί να μην είχε ιδιαίτερη σκηνική παρουσία(και πολύ καλά έκανε)αλλά η κοπελίτσα έχει φωνάρα!Μπορεί αρχικά να μην καταλάβαινα το Χριστό μου(τζιζ!)αλλά ανατρίχιασα με την ερμηνεία της!Η κοπέλα έσκισε!(και sry αλλά ποιός αφόδευσε επειδή δεν είναι όμορφη?σε καλλιστεία την στείλανε?..στην τελική όποιος θέλει να«ακούσει»ωραίες γκόμενες και να δει σκηνική κουκουρούκου παρουσία με χορευτές και ότι να’ναι ας κατευθυνθεί στο πλησιέστερο σκυλάδικο:P)
    Κατά τα άλλα συμφωνώ φίλτατε!Η Eurovision μετράει τρελά!(διότι μπορεί εμείς να είμαστε τυχεροί έχοντας τα ντόπια παρατράγουδα αλλά αυτά δεν έχουν τυπά με αστεράκι στο κεφάλι,ούτε καραφλό με γουνάκι ασορτί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα αυτό κάνουμε αγαπητή Aveline! Πάμε σκυλάδικο! :-)

    Πάντως για να υπερθεματίσω, πέρσι ήταν λέει πολύ θετικό που βγήκαν οι Φινλανδοί σκυλομούρηδες πρώτοι, εκείνο ήταν καλό, ήταν "άποψη". Φέτος που αυτή ήταν άσχημη, αλλά φωνάρα, όλο αυτό ακούω! Ok, αυτή είναι φυσική, αλλά so what; LOL!

    Αλλά ντάξει μωρέ. Πέρσι έθαβαν κάποιοι τους Lordi (εγώ νομίζω τους έχω θάψει περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους μαζί, αλλά λέμε), φέτος άλλοι την Marija...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά χάρηκα που βγήκε το τραγούδι της Σερβίας, γιατί φέτος επιβραβεύθηκε η συνέπεια. Ήδη από το 2004 οι συμμετοχές της Σερβίας υπηρετούν το είδος της " βαλκανικής" μπαλάντας.Και αυτή ακριβώς η συνέπεια επιβραβεύθηκε.

    Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το τραγούδι της Βουλγαρίας, και αυτό γιατί θεωρώ ότι είναι μια πολύ πετυχήμενη απόδοση σε σύγχρονο ήχο της δημοτικής παράδοσης της Βουλγαρίας.

    Είναι πάντως γεγονός ότι η Δυτική Ευρώπη αδιαφορεί για το διαγωνισμό... Ειδικά Γαλλία,Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Γερμανία, το περίφημο Big4, έχοντας εξασφαλισμένη συμμετοχή στο τελικό στέλνουν συμμετοχές από τραγικά εώς χαριτωμένα γραφικές!

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι του χρόνου θα προσπαθήσω να βρεθώ τον Μάη στο Βελιγράδι!

    Πρέπει να παρακολουθήσω μια Eurovision από κοντά, όσο ακόμα είμαι ένας Eurofan, πριν καταντήσω ένας Pourofun που θα ξεληγώνεται από συμμετοχές τύπου Ρωσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Pourofun; Χαχαχαχαχα! Μην το λες, για να τις θαυμάζεις δε χρειάζεται να είσαι τέτοιος...

    Άντε, άμα πας, ψήνομαι να έρθω παρέα. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή