Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

The "Vacation time over" AKA

Μιας και είναι τόσο βολικά αυτά τα AKA, ας κάνω ένα "της επιστροφής"...

- Γύρισα! Δε χάρηκα, μου λείπει η Μυτιλήνη, μου άρεσε κι ας μην ήταν το νησί που θα γούσταρα τρελά. Γενικά το οδοιπορικό της Λέσβου θα γραφεί τις επόμενες μέρες, γιατί...

- ...προς το παρόν ανεβάζω τις φωτογραφίες! Θα τις βρείτε στο set με τίτλο Summer 2008 (Lesvos) στο Flickr. Ανεβάζω 2-3 ημερών φωτογραφίες κάθε μέρα, οπότε δε θα αργήσουν να ανεβούν όλες.

- Εννοείται πως όλες μου οι φωτογραφίες είναι κάτω από την άδεια Creative Commons και πιο συγκεκριμένα Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.0 Generic, όπως και όλα τα περιεχόμενα του blog (αν και εκεί η έκδοση είναι η 3.0 Greece).

- Ολυμπιακοί αγώνες! 08/08/08 στις 8 το βράδυ τοπική (αύριο δηλαδή, 15.00 σε μας) ξεκινάει η τελετή έναρξης. Η Ελλάδα θα μπει πρώτη (παραδοσιακά) στο Bird's Nest με σημαιοφόρο τον Ηλία Ηλιάδη, χρυσό Ολυμπιονίκη του τζούντο το 2004 και τελευταία η διοργανώτρια Κίνα με σημαιοφόρο τον star του NBA, Yao Ming. Ενδιάμεσα οι υπόλοιπες 203 χώρες δε θα παρελάσουν (για πρώτη φορά) με αλφαβητική σειρά αλλά με το πόσες κινήσεις γράφονται στους απλοποιημένους Κινεζικούς χαρακτήρες! Σκηνοθέτες θα είναι ο πασίγνωστος σκηνοθέτης Zhang Yimou και ο χορογράφος, σκηνοθέτης και στρατηγός (!) Zhang Jigang.

- Να σημειώσω, πως σημαιοφόρος της Αμερικής θα είναι ένας άσημος 1500άρης του στίβου, ο Lopez Lomong, ένας Σουδανός πρόσφυγας. Γιατί έγινε αυτό; Για να προκαλέσουν συζητήσεις για τις σχέσεις της Κίνας με το Σουδάν (ελέγχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πετρέλαια και πωλούν όπλα) και σχετικά με τον πόλεμο στο Darfur. Δε θα ξεκινήσω να λέω γι'αυτό το θέμα, αλλά μια ματιά στη Wikipedia θα σας πείσει. Διαβάστε για τη συγκεκριμένη είδηση στο Reuters.

- Biographix. Η πρόταση της mafaldaQ ήταν πολύ δελεαστική, εγώ γκρινιάζω για ένα συλλογικό blog εδώ και καιρό, ε, δεν ήθελε και πολύ. Το Biographix, με moto του "Ψάχνουμε και γράφουμε για ό,τι διαμορφώνει την αισθητική μας" έχει ανοίξει και σας περιμένει. Ακόμα τρέχουμε σε beta, μετά τις διακοπές θα είμαστε καλύτεροι, αλλά ήδη θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Το πρώτο δικό μου είναι εδώ.

- Σκέφτομαι διάφορα πράγματα για τα meetups του Bookcrossing στη Θεσσαλονίκη. Θα τα συζητήσω και ελπίζω από το φθινόπωρο να έχω ανακοινώσεις να κάνω σχετικά.

- Ήρθαν τα επόμενα δύο t-shirts από το Threadless. Dulces Vacaciones και I Want To Be Friends. Πως σας φαίνονται;

- Παναθηναϊκός: Είμαι, μετά το 1999, για πρώτη φορά ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Έκατσα και είδα Ιούλιο αγώνα μας! Θα με αφήσουν να ξαναενδιαφερθώ; Θα φανεί. Και μάλιστα σύντομα.

- Θα δούμε ποτέ εκείνα τα Star Wars που λέμε τόσον καιρό;

- urlBorg: Το χρησιμοποιώ πολύ τελευταία. Η δουλειά του; Να μικραίνει τις τεράστιες και αντιαισθητικές διευθύνσεις που θέλουμε να δώσουμε συχνά σε mails, forums, twitter κτλ. Υπάρχουν πολλά που κάνουν αυτή τη δουλειά. Γιατί το προτιμώ; Καταρχάς, είναι δουλειά ενός Έλληνα blogger (μεταξύ άλλων), του vrypan. Δεύτερον, κάνοντας ένα από sign in (χρησιμοποιώντας απλά τα στοιχεία του gmail μου, δε χρειάζεται κάποια εγγραφή!), μπορώ να δω όλα τα links τα οποία δημιούργησα και το πόσοι πάτησαν πάνω τους και παρομοίως για τα links στα οποία εγώ πάτησα. Πολύ χρήσιμο, δοκιμάστε το!

- Επειδή τελευταία είχα κάτι συζητήσεις περί θρησκείας και πίστης, προτείνω ανεπιφύλακτα το ντοκιμαντέρ Jesus Camp, σχετικά με κάποια παιδιά στην Αμερική που παρακολούθησαν μια καλοκαιρινή κατασκήνωση που θα τα βοηθούσε να "βρουν" το Χριστό. Τσίτα τα νεύρα μετά, σας το εγγυώμαι!

- Είπα στο posts μου για το The Dark Tower του Stephen King, για το graphic novel που έχω και αυτό που περιμένω. Και να'το το The Long Road Home, έτοιμο για προπαραγγελία (βγαίνει 7 Οκτωβρίου) στο Amazon! Θα το καπαρώσω σύντομα!

- Εξαιρετική προσπάθεια και από τον τόπο σου, δε βλέπεις κάθε μέρα. Η Ρεσπάντζα, το πρώτο blog του Πολυγύρου κάνει πολύ καλή δουλειά. Ενημερώνει, ασχολείται με τα προβλήματα αλλά και τα καλά της πόλης, όσο και του υπόλοιπου δήμου αλλά και της Χαλκιδικής.  Πως συνδέεται αυτό με το blog; Ρεσπέντζα είναι ένα καφενείο εδώ. Κοινωνικοποιημένο μάλιστα, αφού εξαρτάται πολύ από τους θαμώνες του. Και ένας τέτοιος υποθέτω πως είναι και ο συγγραφέας του blog. Έτσι οι συζητήσεις και οι ιδέες του καφενείου, γίνανε blog. Το όνομα σημαίνει μικρή κουζίνα του πλοίου και ο καφετζής είναι παλιός ναυτικός, οπότε να'το το...

4 σχόλια:

  1. να έρθεις καμιά φορά να τα δούμε τα star war!γαμάτο αυτό με τον ζουδανέζο ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, τα σπάει λίγο.

    (Είναι επίπεδο comment αυτό, αγαπητέ κούνελε; :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίες οι φωτό από τη Μυτιλήνη! Το καράβι ειδικά φαίνεται σούπερ. Χαλάλι τα 90 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ!

    Χαλάλι, δε λέω. Αλλά μόνο λόγω παρουσίας του γάτου δικαιολογούνταν (ταξιδεύαμε 12.30-21.30 και μου φαίνεται λίγο άκυρο να ταξιδεύω με καμπίνα τέτοιες ώρες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή