Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Cinema Season 08/09 Part 3

3o κομμάτι, στις οθόνες σας...



Συντελεστές: Γνωστότερες φωνές οι Samuel Jackson και Christopher Lee, στους χαρακτήρες που παίζαν και στη δεύτερη τριλογία.

Υπόθεση: Έχει ιδιαίτερη σημασία;

Γιατί θέλω να τη δω: Γιατί είναι Star Wars. Έστω και animation. Αλλά τη φοβάμαι, να πω την αλήθεια. Πολύ.

Έξοδος: 23 Οκτωβρίου.



Συντελεστές: Ένας από τους πιο γαμάτους σεναριογράφους ever, ο Charlie Kaufman (Being John Malkovich, Adaptation., Confessions of a Dangerous Mind, Eternal Sunshine of the Spotless Mind) γράφει και για πρώτη φορά σκηνοθετεί κιόλας. Εννοείται τέλειο cast: Philip Seymour Hoffman, Samantha Morton, Michelle Williams, Catherine Keener, Emily Watson, Dianne Wiest, Jennifer Jason Leigh, Hope Davis. Πολλές γυναίκες!

Υπόθεση: Ένας θεατρικός σκηνοθέτης αγωνίζεται με τη δουλειά του και τις γυναίκες της ζωής του, καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αντίγραφο της πραγματικής ζωής της Νέας Υόρκης μέσα σε μια αποθήκη, σαν ένα μέρος του νέου του θεατρικού έργου.

Γιατί θέλω να τη δω: Ότι αγγίζει ο Kaufman γίνεται χρυσός.

Έξοδος: Είναι λίγο χύμα τα πράγματα, αλλά πιστεύω πως θα τη δούμε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2009, αλλά και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.



Συντελεστές: Christian Bale σαν John Connor. Άντε, άμα δε σας φτάνει αυτό, πάρτε και μια Helena Bonham Carter, αν και δε σας ήταν ανάγκη.

Υπόθεση: Η Skynet την έχει κάνει τη μαλακία, ο κόσμος καταστρέφεται και ένας μικρός πυρήνας ανθρώπων με αρχηγό τον John Connor κρατάει τα ρομπότ από το να σκοτώσουν και τους τελευταίους.

Γιατί θέλω να τη δω: Βασικά είναι Terminator χωρίς τον Mr Κυβερνήτη, αλλά με τον Batman. Είμαι περίεργος...

Έξοδος: 4 Ιουνίου 2009 δίνει το imdb και ποιός είμαι εγώ να το βγάλω λάθος.



Συντελεστές: Ο Richard Curtis σκηνοθεσία, Philip Seymour Hoffman, Emma Thompson, Bill Nighy, Kenneth Branagh και διάφοροι άλλοι τους ρόλους.

Υπόθεση: Κωμωδία για μια ομάδα ανθρώπων που δούλευαν σε έναν παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό στα 60's.

Γιατί θέλω να τη δω: Η προηγούμενη ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ταυτόχρονα ο Curtis ήταν η all-time favorite μου, Love Actually.

Έξοδος: Εδώ Απρίλιο με Μάιο, από ότι βλέπω στις ημερομηνίες για αλλού.



Συντελεστές: Rachel Weisz, Adrien Brody, Mark Ruffalo, Robbie Coltrane, σενάριο και σκηνοθεσία Rian Johnson.

Υπόθεση: Οι αδερφοί Bloom είναι μεγαλύτεροι απατεώνες του κόσμου, εξαπατούν εκατομμυριούχους με περίπλοκα σενάρια λαγνείας και ίντριγκας. Τώρα, αποφασίζουν να κάνουν μια τελευταία μπάζα, πιάνοντας στα δίχτυα τους μια όμορφη και εκκεντρική κληρονόμο.

Γιατί θέλω να τη δω: Πριν μερικές μέρες είδα το Brick, την προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη/συγγραφέα και με ενθουσίασε.

Έξοδος: 24 Οκτωβρίου ανοίγει πέρα από τον Ατλαντικό, άρα περιμένω Νοέμβρη εδώ, μάλλον.



Συντελεστές: Σκηνοθεσία David Fincher (Se7en, Fight Club, Zodiac), σενάριο Eric Roth (Forrest Gump, The Horse Whisperer, Ali, Munich) και πρωταγωνιστούν Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton.

Υπόθεση: Η ιστορία του Benjamin Button, ενός ανθρώπου που ξεκινά να γερνάει ανάποδα με αλλόκοτες επιπτώσεις.

Γιατί θέλω να τη δω: David Fincher και Blanchett/Swinton στην ίδια ταινία. Και το buzz δεν είναι κακό...

Έξοδος: Στις 19 Δεκεμβρίου στην Αμερική. Κι εδώ εκεί κοντά...



Συντελεστές: Έχουμε Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Kathy Bates και John Cleese.

Υπόθεση: Το remake της κλασσικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 1951 για έναν εξωγήινο επισκέπτη και το τεράστιο ρομπότ του, που έρχονται στη γη.

Γιατί θέλω να τη δω: Το trailer είναι αρκετά καλό. Τώρα μπορεί απλά να είμαι μαζόχα. Πάντως στη χειρότερη περίπτωση θα έχει γέλιο ο Keanu, οπότε όλα καλά.

Έξοδος: Αφού βγαίνει 12 Δεκεμβρίου στις USA, λογικά και μας εκεί για να πιάσει τις γιορτές.



Συντελεστές: Από βιβλίο της Sue Monk Kidd. Πρωταγωνιστούν οι: Dakota Fanning, Paul Bettany, Hilarie Burton, Queen Latifah, Jennifer Hudson.

Υπόθεση: Η ιστορία της μικρής Lily Owens που βασανίζεται από τη θύμηση της μητέρας της. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τη μοναχική ζωή στη South Carolina του '64 αλλά και από την άσχημη σχέση με τον πατέρα της, φεύγει μαζί με μια φίλη της για μια άλλη πόλη, για να μάθει το παρελθόν της μητέρας της.

Γιατί θέλω να τη δω: Στο bookcrossing έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για το βιβλίο. Είναι μάλιστα από τα πιο ψηλά στις wishlists. Θα ήθελα να το διαβάσω και να δω και την ταινία. Θα δείξει...

Έξοδος: Αμερική λέει στις 17 Οκτωβρίου. Φαντάζομαι κάπου εκεί κοντά, δεν έχει λόγο να αργήσει.



Συντελεστές: Το γνωστό comic του Will Eisner, σκηνοθετημένο από τον Frank Miller του Sin City με Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Eva Mendes, Jaime King και τον Gabriel Macht σαν The Spirit.

Υπόθεση: Πρώην αστυνομικός, επιστρέφει σαν πνεύμα από το εξωαποδώ για να πολεμήσει τους κακούς στην πόλη του.

Γιατί θέλω να τη δω: Για το Sin City-like feeling του και γιατί πλέον υπάρχουν περισσότερες ταινίες από comic που είναι καλές, παρά κακές.

Έξοδος: Πρωτοχρονιά. Ωραία...

Coming next...
Cinema Season 08/09 Part 4

4 σχόλια: