Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

The Dark Knight

(Uploaded in Flickr by lamazone)

Θέλω οπωσδήποτε να πω δυο λόγια για το νέο instalment του Batman. Είδα το Dark Knight πριν μερικές μέρες και πραγματικά έμεινα με ανοιχτό στόμα.

Το cast δούλεψε υπέροχα. Ο Christian Bale είναι ένας πολύ καλός Batman και Bruce Wayne. Ο Heath Ledger έδωσε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του 21ου αιώνα. Ο Aaron Eckhart μεταλλάσσεται σε έναν απόλυτα πιστευτό Two-Face. Η αγαπημένη Maggie Gyllenhaal είναι περίπου 1000 φορές καλύτερη Rachel από την κυρία του ακατανόμαστου. Οι Gary Oldman και Michael Caine είναι οι πιο κατάλληλοι για τους ρόλους τους που θα μπορούσαν να βρεθούν.

Το σενάριο εκπληκτικό. Αυτοθυσία. Επιλογές. Κρίση. Χάος. Ηθική. Η απόγνωση της απώλειας. Η λεπτή διαφορά του σωστού από το λάθος. Και ο Joker, όχι μόνο σαν ο τρελός του χωριού, αλλά κάτι παραπάνω. Κάτι που πλησιάζει τα όρια του μύθο για τους villains του κινηματογράφου.

Αν θα ήταν αυτό που είναι η ταινία, αν ο Ledger δεν είχε βρεθεί νεκρός; Ίσως όχι. Σίγουρα όμως, ακόμη και τότε, θα μιλούσαμε για μια ταινία που ξεφεύγει κατά πολύ, για πρώτη φορά, από το να χαρακτηρίζεται απλά σαν μια superhero movie...

10 σχόλια:

  1. Κι εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν κάτι - πολύ - περισσότερο απ' ότι σε προϊδεάζει ο τίτλος Batman. Πολύ καλή κι η ερμηνεία του Ledger ως Joker. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που μιλούσε, που έβγαζε τη γλώσσα, μου έκανε κάτι. Ξέρω, ανούσια λεπτομέρεια, αλλά εμένα μου τράβηξε την προσοχή, να μην το πω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. re egw na min exw dei to dark knight st osinema.. dio fores itan na paw.. kai tis dio.. ante mi brisw twra.. buhuhu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @γκρινιάρης
    Καθόλου ανούσια λεπτομέρεια! Ένιωθες πως η τρέλα του χαρακτήρα ξεχείλιζε από παντού.

    @georgia
    Ντροπή. Μέχρι να έρθω για το meetup να έχεις πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, κάτι τέτοιο έβγαζε. Αν σε ενδιαφέρει, χτες μίλησα για την ταινία στο podcast, και νομίζω παρόμοια αίσθηση μας άφησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ καλή ταινία! Οι ερμηνείες όλων εκπληκτικές! Και εγώ συμπαθώ πολύ περισσότερο την Maggie! Πιστεύω είναι μεγάλο ανερχόμενο αστέρι και περιμένω να δω πολλά από αυτήν στο μέλλον!

    Την Katie Holmes την συμπαθούσα όταν ήμουν μικρότερη και έβλεπα Dawson's Creek. Από εκεί και πέρα όμως δεν μου αρέσει καθόλου όπως εξελίχθηκε! Αντίθετα η Michelle Williams νομίζω θα εξελιχθεί πολύ στο εξής.

    Όσο για αυτό που είπε ο Γκρινιάρης για την γλώσσα και εγώ το πρόσεξα και πολλοί. Η ερμηνεία του Ledger σίγουρα ήταν μοναδική! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ που δεν έχω δει το 1 μπορώ να το δω ή 8α χάνω κάτι στην ταινία?
    δεν είναι ταινίες σαν τον μπάτμαν στις επιλογές μου αλλά λες τόσα κ στο φόρουμ που έπεισες κ μένα να την δω!lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @DaNaH
    Η Maggie είναι προσωπικό κόλλημα από τα λίγα. Από το Secretary φυσικά. Α, και το ακόμη πιο παλιό Donnie Darko που είδα πρόσφατα.

    @elpis
    Εντάξει, είναι υπερβολικά λίγα τα όσα θα χάνεις για να σου πω να τη δεις. Ουσιαστικά τίποτα. Οπότε προχώρα στο παρασύνθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον πρέπει να την δω αυτή την ταινία (αν και γενικά τα Batman τα αποφεύγω γιατί τα βαριέμαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α, έχω μια ιδιαίτερη λατρεία για τα 2 πρώτα του Burton. Αν είναι όμως δυνατό, αυτή είναι πολύ καλύτερη.

    Και δεν είναι Batman με τη λογική που το σκεφτόμαστε. Δηλαδή απλά σουπερήρωες, κακοί, μπαμ μπουμ, τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή