Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Cinema Season 08/09 Part 4

Άιντε και φύγαμε για το τελευταίο κομμάτι...



Συντελεστές: Βασικά Ben Kingsley και Josh Peck.

Υπόθεση: Είμαστε στο 1994 και η Νέα Υόρκη κινείται στο ρυθμό της hip-hop. Σε αυτό το σκηνικό, ένας μοναχικός έφηβος περνάει το τελευταίο του καλοκαίρι πριν φύγει για το πανεπιστήμιο πουλώντας μαριχουάνα σε όλη τη Νέα Υόρκη και την ανταλλάσσει με τον ανορθόδοξο ψυχοθεραπευτή του για θεραπεία ενώ έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα για την κόρη του γιατρού.

Γιατί θέλω να τη δω: Το premise μιλάει για μια από τις καλύτερες indie ταινίες των τελευταίων χρόνων. Ταυτόχρονα, είχε πάρει το βραβείο κοινού στο τελευταίο φεστιβάλ του Sundance, το μεγαλύτερο φεστιβάλ indie ταινιών στον κόσμο και ίσως το μοναδικό που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς τι βραβεύει. Θα είναι σίγουρα κάτι χρυσό...

Έξοδος: Φαντάζομαι αρκετά σύντομα. Πήρε διανομή από τη Seven Films και στο site τους λένε Φθινόπωρο 2008 και Αγγλία πάει στο τέλος του μηνα (29).



Συντελεστές: Ο δημιουργός του Six Feet Under και συγγραφέας του American Beauty, Alan Ball επιστρέφει και έχει τους Aaron Eckhart, Toni Collette και Maria Bello στο cast του.

Υπόθεση: Μια μικρή Αμερικανοαράβισσα παλεύει με τη νεανική καύλα της, ένα μισαλλόδοξο στρατιωτικό και τον πατέρα της που της το παίζει αυστηρός.

Γιατί θέλω να τη δω: I believe in Alan Ball. Και εντάξει, αφού διάβασα το πως ξεκινάει, τι χειρότερο να συμβεί;

Έξοδος: Κατά Οκτώβρη την κόβω, βαριά-βαριά αρχές Νοέμβρη.



Συντελεστές: Ben Stiller παντού, συν Robert Downey Jr. και Jack Black.

Υπόθεση: Μερικοί καμμένοι ηθοποιοί γυρίζουν ένα ακριβό πολεμικό blockbuster, μόνο που τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά και χρειάζεται να γίνουν οι στρατιώτες που θα υποδύονταν.

Γιατί θέλω να τη δω: Η ταινία με το μεγαλύτερο word of mouth μετά το The Dark Knight, φέτος το καλοκαίρι. Ξεφεύγει κιόλας κάπως από τις ταινίες που έχει παίξει ο Ben Stiller, αν κι εμένα μου αρέσει γενικά. Και ο Robert Downey Jr. μαύρος!

Έξοδος: Σε ένα μήνα, 25 Σεπτεμβρίου, ετοιμαστείτε!



Συντελεστές: Woody Allen βεβαίως-βεβαίως! Rebecca Hall (η Vicky), Scarlett Johansson (η Cristina) και Javier Bardem (η Barcelona... ε, όχι, συγνώμη).

Υπόθεση: Τρίο. Στη Βαρκελώνη. Με αυτές τις 2. Μιαμ.

Γιατί θέλω να τη δω: Woody Allen.

Έξοδος: 9 Οκτωβρίου.



Συντελεστές: Σκηνοθέτης ο Oliver Stone, Josh Brolin σαν George W. Bush, Elizabeth Banks σαν Laura Bush, Thandie Newton σαν Condoleezza Rice και Richard Dreyfuss σαν Dick Cheney.

Υπόθεση: Η ζωή και η προεδρία του George W. Bush.

Γιατί θέλω να τη δω: Γιατί βασικά είναι κωμωδία.

Έξοδος: Κάπου μέσα στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς. Ελπίζω αμέσως πριν τις Αμερικανικές εκλογές. Μιλάω για εδώ, αφού Αμερική ξεκινάει με limited από τις 17 Οκτωβρίου.



Συντελεστές: Η ομάδα της Pixar. Δεν υπάρχουν γνωστοί ηθοποιοί στις φωνές, αλλά βλέπω το όνομα της Sigourney Weaver για μια από αυτές.

Υπόθεση: Ο Wall-E είναι ένα ρομπότ που κάνει πάντα και μόνο όσα παραγραμματίστηκε να κάνει, μέχρι τη μέρα που θα βρει τον πραγματικό σκοπό της ζωής του.

Γιατί θέλω να τη δω: Pixar baby, yeah! (και σοβαρά, όποιος το ρωτάει αυτό δεν έχει θέση σε αυτό το blog) Όλοι μιλάνε για μια απίστευτη ταινία, το 8.7 μέσο όρο του imdb και η 26η θέση όλων των εποχών λένε αρκετά νομίζω.

Έξοδος: 18 του Σεπτέμβρη είναι η μέρα!



Συντελεστές: Το περίφημο comic του Alan Moore γίνεται ταινία από τον Zack Snyder των 300.

Υπόθεση: Διαβάστε το comic. Αλλιώς χάνετε.

Γιατί θέλω να τη δω: Γιατί το Watchmen είναι ένας σταθμός στην ιστορία των graphic novels, ένα μοναδικό κειμήλιο της σύγχρονης κουλτούρας και μια εντυπωσιακή, πολυεπίπεδη και άκρως συμβολική δουλειά από έναν μεγάλο καλλιτέχνη.

Έξοδος: Κάπου κοντά στην 6η Μαρτίου 2009, όπου βγαίνει στην Αμερική.



Συντελεστές: Hugh Jackman φυσικά, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Dominic Monaghan.

Υπόθεση: Η ζωή του Wolverine.

Γιατί θέλω να τη δω: Εντάξει, δεν είμαι και πολύ σίγουρος πως θέλω. Αλλά υπάρχει το X-Men factor που με σπρώχνει.

Έξοδος: Μάη 2009.



Συντελεστές: Ο Kevin Smith των Clerks πήρε Seth Rogen και Elizabeth Banks για τη νέα του ταινία.

Υπόθεση: Φίλοι από τα μικράτα τους, ο Zack και η Miri αποφασίζουν να γυρίσουν να ταινία πορνό για να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα.

Γιατί θέλω να τη δω: Αφού το ξέρεις πως θα έχει πλάκα...

Έξοδος: Νοέμβρη. Ίσως.


Όπως είπα και πέρσι, αυτές είναι απλά όσες μου γυάλισαν. Και όπως αποδείχτηκε και φέτος, που οι καλύτερες ταινίες (με εξαίρεση ίσως 1-2) δεν ήταν μέσα στις περσινές 36 του αφιερώματος, οι καλύτερες ταινίες είναι πάντα εκείνες που χτυπάνε αθόρυβα. Γι' αυτό και φέτος να θυμάστε:

"Εκεί που ο ZlatkoGR σταματάει, οι ταινίες αρχίζουν.

2 σχόλια:

  1. εννοεί ότι θα πάμε γούλβεριν!
    το τρίο θα το δω σε dvd, μάλλον θα αξίζει, ξέρουμε όλοι για ποιο λόγο Κ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή