Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Λογική της πλάκας project: Film Watching

Μετά τη συγκινητική σας ανταπόκριση στο Let's see a movie post της προηγούμενης βδομάδας, η Λογική της πλάκας σας παρουσιάζει το πρώτο της project. Οι κανόνες είναι οι εξής:
  1. Από σήμερα μέχρι και αυτή την Κυριακή, 12 του μήνα, ψηφίζετε στη δεξιά στήλη για το ποια ταινία θα θέλατε να δούμε. Οι επιλογές είναι 5 και θα πω δυο λόγια για την καθεμία παρακάτω. Μπορώ όμως να πω εδώ πως όλες αυτές οι επιλογές είναι παραγωγής 2006 και μετέπειτα, έχουν βαθμολογία από 8.0 και πάνω και δεν έχουν κυκλοφορήσει σε DVD στην Ελλάδα. Φρέσκο δηλαδή και ζωντανό πράμα, έχω λέμε!
  2. Έχω δώσει την επιλογή να μπορείτε να ψηφίσετε όσες από τις 5 θέλετε. Καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε μεν, αλλά από την άλλη παίζει σοβαρά να γουστάρετε να δείτε πάνω από 1, οπότε έχετε το δικαίωμα της πολλαπλής ψήφου.
  3. Στις 13, την επόμενη Δευτέρα δηλαδή, θα ανακηρυχθεί η ταινία-νικητής της ψηφοφορίας και με νέο post, θα δοθούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες για το από που θα κατεβάσετε την ταινία. Να είστε όλοι έτοιμοι για torrents.
  4. Ο χρόνος για να κατεβάσετε την ταινία ή για να την αντιγράψετε και να τη δώσετε και σε πτωχούς, μη προνομιούχους της DSL θα είναι υπεραρκετός. Ο επίσημος χρόνος για το Film Watching δε θα είναι το αμέσως επόμενο Π/Σ/Κ (έχουμε να πάμε και Καβάλα, τι να κάνουμε;) αλλά στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου. Οπότε δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη.
  5. Η άποψη του καθενός για την ταινία, είτε αυτό συμβεί σε νέο post εδώ ή σε comment εδώ ή στο προσωπικό blog του καθενός, θα πρέπει να ανεβεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου. Αν το τραβούσαμε και αυτό πολύ, δε θα είχε κανένα νόημα...
  6. Απαραίτητο αξεσουάρ μαζί με το σχόλιο, review, άποψη, κριτική ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, θα είναι η βαθμολόγηση της ταινίας με άριστα το 5 και αυξανόμενο κατά 0.5 (0.5, 1, 1.5... 4.5, 5). Έτσι θα έχουμε και μια καλύτερη οπτική του πόσο άρεσε στον καθένα.
Πάμε λοιπόν λίγο τώρα στις ταινίες...


Υπόθεση: Η ιστορία του νεαρού πρώην καταδίκου Jack, πρόσφατα αποφυλακισμένου, μετά την καταδίκη του για ένα φόνο που διέπραξε σαν παιδί.
IMDb: 8.2
Διάρκεια: 100'

 

Υπόθεση: Στην Αμερική, ορίζουμε τους εαυτούς μας στον υπερθετικό βαθμό: είμαστε η μεγαλύτερη, δυνατότερη, ταχύτερη χώρα στον κόσμο. Είναι απίστευτο λοιπόν που τόσοι πολλοί από τους ήρωές μας παίρνουν φάρμακα που ενισχύουν την απόδοση; Ο σκηνοθέτης Christopher Bell εξερευνά την κέρδισε-με-οποιοδήποτε-κόστος κουλτούρα εξετάζοντας πως τα 2 του αδέρφια έγιναν μέλη της υποκουλτούρας των στεροειδών σε μια προσπάθεια να υλοποιήσουν το δικό τους Αμερικανικό Όνειρο.
IMDb: 8.0
Διάρκεια: 105'


Υπόθεση: Ένα αυτοσχέδιο πάρτι για τον καθηγητή John Oldman καταλήγει σε μια μυστήρια ανάκριση αφού ο συνταξιούχος ακαδημαϊκός αποκαλύπτει στους συναδέρφους του ότι είναι ένας αθάνατος που έχει ζήσει στη γη 14.000 χρόνια.
IMDb: 8.2
Διάρκεια: 87'


Υπόθεση: Ένας χήρος καθηγητής κολεγίου ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει ένα συνέδριο και βρίσκει ένα νεαρό ζευγάρι, που αποδεικνύονται παράνομοι μετανάστες, να ζούνε στο διαμέρισμά του.
IMDb: 8.0
Διάρκεια: 104'


Υπόθεση: Σε ένα νοσοκομείο του Λος Άντζελες στα 1920, η Alexandria είναι ένα παιδί που αναρώνει από ένα σπασμένο μπράτσο. Εκεί, γίνεται φίλη με τον Roy Walker, έναν κασκαντέρ του σινεμά με πόδια παραλυμένα μετά από μια πτώση. Αυτός, μετά από δική της παράκλυση, της λέει μια ιστορία για 6 άντρες, προερχόμενους από εντελώς διαφορετικά backgrounds, οι οποίοι ξεκινούν μια αναζήτηση για να σκοτώσουν έναν διεφθαρμένο έπαρχο...
IMDb: 8.1
Διάρκεια: 117'

Ψηφίστε λοιπόν και τα λέμε ξανά σε μερικές μέρες!

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Από τις περιγραφές των ταινιών μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα ταινία το "The man from the Earth".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ψήφησα αλλά δε σας λέω τι :-Ρ
    Μπράβο Ζλάτκο τέλεια οργάνωση όπως πάντα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ ψήφισα αλλά θέλω να δηλώσω ότι ανήκω σε εκείνη την ταπεινή κατηγορία των πτωχών από adsl τελευταία και θα χρειαστώ να δανειστώ από κάποιον την ταινία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ανησυχείς, θα το φροντίσουμε το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ είναι τα σχόλια και συγνώμη και για την καθυστέρηση, zlatko.

    Βάζω 4.0 στα 5 και σε ευχαριστώ ξανά για την εμπειρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (Η συγκεκριμένη ημερομηνία μπήκε απλά για να μην το τραβήξουμε πολύ, δεν έγινε τίποτα για μια μέρα!)

    Να'σαι καλά για τη συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε συμμετείχε κανένας άλλος; Δε βλέπω σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι, κανείς. Εμείς κι εμείς ήμασταν. Ακόμη 2 όμως δήλωσαν πως θα τη δουν ετεροχρονισμένα, αν και δε νομίζω να κάνουν σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή