Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

5 Friends

Η ευφυέστατη καμπάνια των Αμερικανών για να στείλουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται να γραφτεί για να ψηφίσει. Οι μέρες πλησιάζουν, people!

8 σχόλια:

  1. Όντως έξυπνο.

    Το πρώτο που σκέφτηκα βλέποντας το κλιπάκι είναι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στα Ελληνικά. Όχι τόσο για την ψήφο, όσο για τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

    Πώς σας φαίνεται η ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. lol, καλή φάση! βέβαια, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι το ευρύ αμερικάνικο κοινό χρειάζεται την προπαγάνδα του ακόμη και για να εξασκήσει το βασικότερο από τα πολιτικά του δικαιώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @zero2one
    Σαν ιδέα καλή. Σαν υλοποίηση τώρα... δεν ξέρω.

    @efou
    Κυρίως οι νέοι έχουν αυτό το θέμα. Γενικά είμαι περίεργος να δω τα ποσοστά συμμετοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ καλή καμπάνια, εμένα όμως μου έκανε εντύπωση το ότι πρέπι να κάνουν register για να ψηφίσουν. κατ' ευθείαν αποκλείονται κάποιες ομάδες ατόμων, γκέτο, μετανάστες, ηλικιωμένοι, πολλοί.. τι σκατά νόμος είναι αυτός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης, κάπου άκουγα προχθές ότι για να μπορέσεις να ψηφίσεις σε κάποιες πολιτείες πρέπει να έχεις πιστοποιημένα μόνιμη κατοικία. Εφόσον κάποιοι έχασαν τα σπίτια τους λόγω της κρίσης με τα ακίνητα και τα δάνεια, κι εκεί υπάρχει πρόβλημα.

    > τι σκατά νόμος είναι αυτός?

    Παράνομος (-:

    Πού άκουγα (πριν καιρόοο) για τις προηγούμενες εκλογές; Που έλεγαν για πλήθος άλλα "κόλπα" που απέκλειαν ή αλλοίωναν τα αποτελέσματα όσον αφορά τους μαύρους και γενικότερα κοινωνικές ομάδες που καταψήφιζαν το Μπους. Μπορεί να ήταν κάποιο ντοκυμαντέρ του Μάικλ Μουρ; Δε θυμάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί αποκλείεσαι από το να ψηφίσεις επειδή πρέπει να κάνεις register; Αν θες να ψηφίσεις, ας κάνεις register, τόσο δύσκολο είναι;;;

    Ωραία καμπάνια πάντως. Πολύ έξυπνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ζήτημα είναι ότι οι Αμερικάνοι, (ή μάλλον οι ΗΠΑ-νοί (-:) γενικά δεν ασχολούνται με την πολιτική.

    Πιθανόν πολλοί να μη γνωρίζουν καν τις διαδικασίες που χρειάζονται και να βρεθούν προ έκπληξης, αν τελικά ξεκουνηθούν να πάνε να ψηφίσουν τελευταία στιγμή. Και τέτοια προσπαθεί να αποτρέψει το συγκεκριμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το να κάνεις register για να ψηφίσεις γίνεται: Σε 7 πολιτείες την ίδια στιγμή της ψηφοφορίας και σε όλες τις υπόλοιπες 1 περίπου μήνα με 3 βδομάδες, πριν.

    Μπορείς να κάνεις register είτε προσωπικά σε ένα από τα χιλιάδες κέντρα σε κάθε πολιτεία, είτε μέσω μιας αίτησης που στέλνεις ταχυδρομικώς.

    Έτσι, πιστεύω πως όποιος θέλει να register, θα register πολύ εύκολα. Το θέμα είναι αν θέλει να ψηφίσει ή όχι. Πάνω σε αυτό το θέμα προσπαθεί να παρακινήσει το video...

    ΑπάντησηΔιαγραφή