Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Christmas Cinema #4

Miracle on 34th Street
1994

Ένα μικρό κοριτσάκι μαθαίνει πως τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά αν πραγματικά πιστεύεις σ' αυτά. Η 6χρονη Susan (Mara Wilson, η μικρή που 2 χρόνια αργότερα θα παίξει τη Matilda) αμφιβάλει για το μεγαλύτερο θαύμα της παιδικής ηλικίας: τον Άγιο Βασίλη. Η μαμά της της έχει πει το "μυστικό" εδώ και καιρό και δεν περιμένει τώρα να πάρει τα πιο σημαντικά δώρα της λίστας της. Όμως, αφού γνωρίζει τον Άι-Βασίλη ενός καταστήματος (Richard Attenborough) που πιστεύει πως είναι ο αληθινός, η Susan παίρνει το πιο όμορφο δώρο απ' όλα: Κάτι για να πιστεύει!

Ο πιο ωραίος Άγιος Βασίλης όλων των ταινιών βρίσκεται εδώ. Το θέμα της πίστης σε αυτό, της ελπίδας, της χαράς του δίνουν τα Χριστούγεννα, που τριγυρίζει πολλές ταινίες, δε μου είπε και πολλά εξαρχής, όμως η ταινία είναι τόσο καλοφτιαγμένη και ο Attenborough μαζί με τη μικρή Mara έχουν τόσο καλή χημεία που οι στιγμές τους είναι αξιολάτρευτες.

Είναι το απόλυτο must των γιορτών όσων αφορά τις παραδοσιακές, οικογενειακές ταινίες, αφού καμιά από τις επόμενες 3 της κορυφής δε μπορεί να χαρακτηριστεί τέτοια. Φυσικά, η συνέχεια είναι απλά εξαιρετική. Παρόλα αυτά, αν δεν έχετε δει το Miracle on 34th Street, βρείτε το και νοικιάστε/κατεβάστε το. Δε θα σας απογοητεύσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου