Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Eurovision 2008: Τα τραγούδια (4)

Κλείνουμε τον 2ο ημιτελικό, με τις 10 τελευταίες χώρες...

Λετονία: Wolves Of The Sea μας τραγουδάνε οι... Pirates Of The Sea (μα το πρωτοτυπία!). Άψογο στυλ, το θέμα είναι αυτό που φαντάζεστε, έχει την πλάκα του και το γουστάρω με τα χίλια. Λένε πως θα "κλέψουν" την παράσταση και νομίζω πως έχουν τα φόντα να το κάνουν. Πάμε λοιπόν, with a hi hi ho and a hi hi hey...

Κροατία: Ρομάντζο και ρυθμός ταγκό για τους Κροάτες στο Romanca με τον Kraljevi Ulice και τους 75 cents. Είναι διαφορετικό, είναι κίνηση, είναι ρομαντικό και όπως θα ξέρει το κοινό μου είμαι πολύ ρομαντικός myself οπότε δε θα μπορούσε παρά να μου αρέσει. Και είναι και απάντηση σε όλους αυτούς που λένε πως δεν υπάρχουν φυσιολογικά και όμορφα κομμάτια στη Eurovision.

Βουλγαρία: Το περσινό Water δε μου άρεσε, αλλά και φέτος με το DJ, Take Me Away η χώρα δείχνει πλέον σαφώς πως ψάχνει το εναλλακτικό, τον νέο ήχο, τη διαφορετική αντιμετώπιση του διαγωνισμού τελικά. Από τον DJ Balthazar μαζί με τους Deep Zone, ένα συγκρότημα house/electro, με επιρροές από όλα αυτά και με μια Disco αισθητική, το τραγούδι δεν έχει αφήσει αδιάφορους τους Ευρωπαίους. Εγώ; Μου άρεσε, δεν ενθουσιάστηκα.

Δανία: Χμ... Αγαπητέ Simon Mathew, παρακαλώ όπως πάρετε το All Night Long σας και εξέλθετε του διαγωνισμού. Ευχαριστώ.

Γεωργία: Peace Will Come της τυφλής Diana Gurtskaya. Κοινωνικό μήνυμα και χάλια τραγούδι. Παρακαλώ όπως ακολουθήσατε το Δανό συνάδελφο σας. Α, ξέχασα, δε βλέπετε. Πάρτε τον από το χεράκι τότε...

Ουγγαρία: Σας μισώ κερά-Csézy μου. Το Candlelight ήταν πολύ μέτριο στη γλώσσα σας και αυτό δε σας έφτανε. Θέλατε να το καταστρέψετε εντελώς και θα το πείτε στα αγγλικά τελικά. I pity you....

Μάλτα: Μα τι ανοησία. Το Vodka της Morena, μιλάει για μια κατασκοπευτική υπόθεση. Την κυνηγάνε στη Μόσχα, σκοτάδι, πανικός, επικοινωνεί με άλλον κατάσκοπο... Που κολλάει τώρα το Vodka. Ε, θέλαμε και μια αναγνωρίσιμη λέξη μωρέ. Είναι η κρυφή λέξη που αποκρυπτογράφησε η Μαλτέζα James Bondena. Έλεος! Θα μαζέψετε ψηφουλάκια από τους Ανατολικούς, αράξτε όμως και λίγο. Θα σας φύγει κάνας πόντος από το καλσόν με τέτοιο τρέξιμο.

Κύπρος: Αχ, δόλια Κύπρος, τι Femme Fatale σου έμελλε να πάθεις. Ευδοκία Καδή, παιδί μου, γιατί τέτοιο χουνέρι; Εντάξει, είναι πολύ χάλια φέτος. Κρίμα, δε θα επεκταθώ όμως, από σεβασμό στο νεκρό.

Σκόπια: RnB και Rap ενωμένοι, ποτέ ηττημένοι. Συγνώμη αγαπητοί γείτονες, δεν το λέω ως αντίποινα για το όνομα, αλλά ανήκετε στην κατηγορία της Ουγγαρίας. Ένα μέτριο (αν και καλύτερο από εκείνης) τραγούδι στη γλώσσα σας που τελικά είπατε να το γυρίσετε στο αγγλικό και έτσι το γαμήσατε και ψόφησε. Let Me Love You από τους Tamara, Vrčak και Adrian.

Πορτογαλία: Καλή φωνή έχει η Vânia Fernandes. Αλλά τι είναι αυτό το Senhora Do Mar (ωραίο τίτλος by the way); Ένα τραγούδι, συμπλήρωμα για όλα τα υπόλοιπα; Ok, και τη κορύφωσή του την έχει και αδιάφορο μουσικά δεν είναι, αλλά απλά δε μου κάθεται καλά. Είναι κάπως σαν να βαριόταν όταν επέλεγαν οι Πορτογάλοι. Huh, whatever...

Τέλος οι ημιτελικοί. Τώρα μας μένουν μόνο οι χώρες που έκανα το χρυσό αυγό. Αύριο...

4 σχόλια:

  1. xa xa καλά το τέταρτο κομμάτι για την eurovision ήταν κορυφή.πολύ γαμάτα τα σχόλια σου..

    Δανία: Χμ... Αγαπητέ Simon Mathew, παρακαλώ όπως πάρετε το All Night Long σας και εξέλθετε του διαγωνισμού. Ευχαριστώ.

    και για των Σκοπίων..λολ αχ να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. a kai kati akoma.. brikes kapio allo blog pou na min exie ta tragoudia sto rapidshare..giati egw giok..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Blog όχι. Αλλά γιατί σε ενοχλεί το rapidshare; Τόσο μικρά που είναι τα αρχεία, σε 5-7 λεπτά σου ξαναδίνει δυνατότητα να κατεβάσεις το επόμενο. Στα μεγάλα αρχεία είναι το πρόβλημα.

    Πάντως σε λίγες μέρες φαντάζομαι πως θα βγει το cd και τότε θα μπορείς να τα κατεβάσεις μαζεμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταλάθος βρέθηκα εδώ αλλά τα σχόλια με αποζημίωσαν!Στη Γεωργία να επισημάνω και τη φρικτή ενδυματολογική επιλογή!

    Αν λέτε για τα κομμάτια της eurovision(έρχομαι στο σκοπό του σχολίου) μπορείτε να τα βρείτε εδώ
    http://www.eurovisionclub.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή