Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

10ο Φεστιβαλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Για 10 μέρες οι καμμένοι των ντοκιμαντέρ θα χαρούν να βλέπουν ταινίες! 7-16 Μαρτίου, από την Παρασκευή μέχρι την παραπάνω Κυριακή δηλαδή, πάνω από 200 ντοκιμαντέρ θα παιχτούν στις αίθουσες του Λιμανιού (φέτος προστέθηκαν και οι Λιάππα και Μαρκετάκη) και του Ολύμπιον.

Πρόπερσι ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκα το Φεστιβάλ. Είδα αρκετούτσικες ταινίες και βρήκα πραγματικά διαμαντάκια, όπως για την ιστορία του Προκόπη, εκπροσώπου 40 οικογενειών τσιγγάνων που πάλευε να βρει σπίτι για όλους, αφού εκδιώχθηκαν από τον καταυλισμό τους για να γίνουν έργα για τους Ολυμπιακούς ή για το Πανηγύρι του Αγ.Μάμα. Μακάρι να μπορούσα να τα βρω μερικά από αυτά, αλλά δεν είχα μεγάλη τύχη όπου κι αν έψαξα.

Πέρσι πήγα μόνο σε μια ταινία, κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών και αυτή ήταν... εμπειρία!

Αξίζει να διαλέξει κανείς και να δει μερικές από αυτές. Το ντοκιμαντέρ είναι το είδος του κινηματογράφου που έχουμε παραγνωρίσει περισσότερο απ' όλα. Έχουμε στο μυαλό μας ζώα που τρώνε, κυνηγιούνται και αναπαράγονται, όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες που παίζονται εδώ. Φέτος μάλλον θα δω αρκετές πάλι. Το site του φεστιβάλ ανέβηκε πριν λίγο και τρέχω να βρω ταινίες, μικρές ιστορίες, ματιές κόσμων και ανθρώπων διαφορετικών...

3 σχόλια:

  1. θα παλέψω να δω 4-5. μ'αρέσει που έβγαλα κ κάρτα ρε γαμώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα ρεεεεεε... Θέλω κι εγώωωωω! Που θα πάει, κάποια στιγμή θα καταφέρω να έρθω και στο ντοκυμαντέρ...

    Να περάσετε τέλεια όσοι πάτε! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω καταμπερδευτεί προσπαθώντας να τα βάλω σε μια τάξη ώστε να τα προγραμματίσω κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή