Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Oscars 2009: Nominations

Σε άλλα νέα, σήμερα στις 17.30 ώρα Ελλάδος ανακοινώθηκαν οι 5άδες (ενίοτε και 3άδες) των υποψηφιοτήτων στα Academy Awards (λέγε με Oscar). Τα έχω πει στο twitter (άνοιξε έναν λογαριασμό κι εσύ, μπορείς) και τα έχει πει όλο το internet, οπότε ας κάνω σούμα αδικιών και των θετικών.

Χαμένο από τα μεγάλα, εκτός από το Supporting Actor του Ledger, το Dark Knight, χαμένος ο Bruce Springsteen με το "The Wrestler" στο Original Song, χαμένο το Wall-E από το Best Picture. Ναι, πιστεύω πως το τελευταίο ήταν μια τέλεια ευκαιρία να βρεθεί επιτέλους ένα animation στα ψηλά...

Μια χαρά μου κάθισαν οι υποψηφιότητες του Richard Jenkins για Leading Actor (για το The Visitor που είδαμε εδώ!), η αναγνώριση του Robert Downey Jr. (αλλά με αυτή την ταινία; θα τη δω και θα επανέλθω), το ότι το Happy-Go-Lucky δεν αγνοήθηκε τελείως.

Είναι κι άλλα θετικά και αρνητικά, αλλά θα επανέλθω. Έχω σκοπό να δω όλες τις ταινίες, σε όλα τις κατηγορίες και να ξαναγράψω με τα δικά μου προγνωστικά. Αναμείνατε. Μέχρι τότε, αναλυτικά οι υποψηφιότητες εδώ.

4 σχόλια:

  1. εγώ στενοχωρήθηκα που δεν υπάρχει το Gomorra στις ξένες ταινίες...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί...βέβαια δεν έχω δει τις υπόλοιπες, μόνο το Βαλς με τον Μπασίρ, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι όλες καλύτερες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν ξέρω τι είναι αυτό το Ιαπωνικό. Πάντως και η απουσία του Gomorra και του Let the Right One In είναι σημαντικές απουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμένω τα προγνωστικά γιατί έχω μείνει πολύ πίσω...Σε παρακολουθώ και σε twitter έτσι και αλλιώς αλλά εδώ είναι αλλιώς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή