Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Και εγένετο... Tumblr!

Είχα την περιέργεια να δοκιμάσω την πλατφόρμα του Tumblr. Για όσους δεν το έχουν ακουστά, είναι κάτι σαν το Blogger, μόνο που εκεί δίνεται μεγαλύτερη σημασία στα μικρά και γρήγορα post με τη χρήση links, photos, quotes, διαλόγων, video και μουσικής. Όλα αυτά γίνονται πάρα πολύ γρήγορα και για κάποιον που τώρα ξεκινάει το blogging νομίζω πως είναι το καταλληλότερο περιβάλλον.

Μπορεί κάλλιστα να παίζει το ρόλο της έκθεσης όσων ανακαλύπτουμε καθημερινά στο internet, έχει και ένα υπερβολικά εύκολο σύστημα (ένα κουμπί, really) για να κάνεις reblog posts άλλων Tumblers αλλά αποφάσισα να μην κρατήσω όλα αυτά μακριά από το εδώ blog ή να spamάρω των κόσμο που με έχει στο Reader ή στο FriendFeed.

Έτσι, το Tumblr μου θα είναι θεματικό και θα αφορά τα όσα κάνω στο Bookcrossing. Το φαντάζομαι κάπως σαν journal, με μια χαλαρή καταγραφή των releases, των catches, των συναντήσεων, τα ταξιδιών αλλά και φωτογραφιών, video, quotes από τα βιβλία που διαβάζω και ότι συμβαίνει στο BC και θεωρώ άξιο αναφοράς τέλος πάντων. Αποφάσισα δε, πως σαν προσωπική άσκηση, το Tumblr θα είναι στα αγγλικά. Έτσι, για το χαβαλέ κι αν βαρεθώ το "γυρνάω".

Μετά απ' όλα αυτά λοιπόν, υποδεχθείτε το A bookcrossing trip!

4 σχόλια: