Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Zeitgeist


Είδα επιτέλους το Zeitgeist μετά από ένα χρόνο που το ήθελα. Πάντα το είχα στο πρόγραμμα αλλά πάντα κάτι με σταματούσε. Με έπεισε το status message του dentistartist πριν μερικές μέρες στο Facebook που έδινε το video. Η λέξη σημαίνει "το πνεύμα της εποχής" και ακριβώς αυτό πιάνει το ντοκιμαντέρ.

Συνωμοσιολογία στα καλύτερά της χωρισμένη σε 3 κομμάτια: 1ο για τον Χριστιανισμό, 2ο για την 9/11 και 3ο για τους τραπεζίτες. Όλα αυτά ενώνονται κατά τον δημιουργό. Υπάρχουν στιγμές που πηγαίνει χέρι-χέρι με τον Λιακό και άλλες που παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία. Αξίζει να το δείτε, είτε κατεβάζοντάς το (νόμιμα, 700MB) από το site τους, είτε βλέποντάς το στο Google Video (θα βρείτε τα link στη σελίδα). Βρήκα και αυτό (1, 2) που τσεκάρει τις πηγές για το κομμάτι του Χριστιανισμού.

Άποψή μου; Καλοφτιαγμένο, ιδανικό για Αμερικανούς, ανεπαρκές σε τεράστιο βαθμό για μας. Παραθέτει αρκετά εσφαλμένα στοιχεία. Η μεθοδολογία του φαίνεται πως είναι εσφαλμένη. Δεν ξεκινάει ψάχνοντας για στοιχεία και μετά φτάνει στα συμπεράσματα, αλλά ακολουθεί ανάποδη πορεία, τύπου "Ξέρω τι θέλω να πω, ας βρω τώρα κάτι να το στηρίξω". Δεν απορρίπτω όμως όλα όσα λέει...

3 σχόλια:

  1. > Παραθέτει αρκετά εσφαλμένα στοιχεία.

    Σου είναι εύκολο να μου πεις μερικά από τα εσφαλμένα στοιχεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρίξε μια ματιά στο φίλο που τσεκάρει τις πηγές για το 1ο κομμάτι. Έχω δώσει τα link...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνωμοσιολογία;
    http://www.conspiracy-channel.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή