Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Happy Birthday Garfield!


Σήμερα ο αγαπημένος μου Garfield πατάει τα πρώτα -άντα. Στις 19 Ιουνίου του 1978 όλα ξεκινούσαν κάπως έτσι:

Φυσικά, από τότε πολλά έχουν αλλάξει στον Garfield που ξέρουμε τώρα και βλέπετε πιο πάνω, είναι πιο ανθρωπόμορφος. Ο σχεδιασμός του έχει αλλάξει αρκετές φορές μέσα στα χρόνια και νομίζω προς το καλύτερο...

Γκρινιάρης, κυνικός, αχόρταγος, τεμπέλης, εγωιστής, με πάθος για το φαγητό και τον ύπνο, δε νομίζω πως θα μπορούσα να μην τον αγαπάω! Ο Garfield σιχαίνεται τις Δευτέρες, δεν κυνηγάει ποντίκια αλλά τρελαίνεται για πουλιά, απεχθάνεται τις τροφές για γάτες και θεωρεί τα λαζάνια τη μεγαλύτερη λιχουδιά, βασανίζει τον ιδιοκτήτη του, Jon Arbuckle και το άλλο κατοικίδιο του σπιτιού, το σαλιάρη σκύλο Odie, μισεί τις αράχνες, βλέπει παραισθήσεις με φαγητά που μιλάνε όταν ο Jon τον αναγκάζει να κάνει δίαιτα.

Κοιμάται πάντα μαζί με το αρκουδάκι του, τον Pooky, έχει κοπέλα την Arlene και μισεί τον Nermal, το μικρό γκρίζο γατάκι που θεωρεί τον εαυτό του το "πιο χαριτωμένο γατάκι στον κόσμο". Συχνά στις γιορτές πηγαίνει μαζί με τον ιδιοκτήτη του και τον Odie στο κτήμα των γονιών του Jon και του αρέσει πολύ να τραγουδάει τη νύχτα σε έναν φράχτη, αν και το κοινό δεν είναι πολύ ένθερμο μαζί του.

Ο Garfield δεν είναι ένα comic strip. Είναι άποψη ζωής. Είναι όλα όσα θα θέλαμε να πούμε αλλά φοβόμαστε, είναι όλα θα θέλαμε να κάνουμε αλλά καταπιεζόμαστε.

Τα stripάκια του θα τα βρείτε εδώ, απλά βάλτε την ημερομηνία που θέλετε. Για να βλέπετε κάθε μέρα το νέο strip, εδώ. Αν θέλετε να ψωνίσετε Garfield memorabilia από το Garfield Store, ενώ πρέπει να ξέρετε πως έχουν βγει 2 ταινίες στον κινηματογράφο, το Garfield (2004) και το Garfield: A Tail of Two Kitties (2006). Δε μου άρεσε καμία από τις 2 αλλά η πρώτη ήταν σαφώς καλύτερη.

Το σημερινό εορταστικό strip:


Χρόνια Πολλά Garfield, φίλε!

5 σχόλια:

  1. Yes,yes,yes!!!His sign is Gemini! Wow!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κρίμα να μην ξέρω και γω ακριβώς πότε γεννήθηκε η mafalda :(! Δεν πειράζει! Χρόνια πολλά Garfield! Είδες τι καλά παιδιά βγάζει η δεκαετία του 70;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @mafalda

    Μπορείς να θεωρήσεις την 29η Σεπτεμβρίου του 1964 ως ημερομηνία γέννησης! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει δίκιο ο Γιάννης και στο επίσημο site του quino http://www.clubcultura.com/clubhumor/quino/pelismafalda/ η 29η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα των γενεθλίων της.Συνεπώς, είναι Ζυγός. Όχι, άσχημα. Εάν και μεταξύ μας σε σχέση με τον garfield είναι λίγο γεροντομπεμπέκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή