Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Τα μαζώξαμε...

...και ήρθαμε πίσω. Κι αν πέρσι ήταν με μισή καρδιά, φέτος μάλλον είναι με το 1/4. Πόσα κομμάτια πια να γίνει;

Μιλάω για τα Χανιά, για το 3ο ελληνικό bookcrossiκό συνέδριο. Η πόλη μου άρεσε πάντα. Την έχω επισκεφθεί 2 φορές στο παρελθόν. Το πρόβλημα είναι πως τον συνδυασμό Χανιά+Bookcrossers δεν τον είχα φανταστεί τόσο τέλειο. Και είναι δύσκολη τώρα η θέση μου: Πως παρουσιάζεις σε ανθρώπους που δεν το έζησαν, το πως ήταν και το πως πέρασες; Υπάρχουν υπερβολικά πολλά να πω (κι ας φαίνονται λίγες 4 μέρες), αλλά ας πω μόνο για τους ανθρώπους που ήταν εκεί.

Χωρίζονται σε 3 κατηγορίες. Οι γνωστοί που χαίρομαι πάντα να βλέπω και μου ανοίγουν την καρδιά. Αυτό δε σημαίνει πως είμαι διαχυτικός με όλους τους. Μερικοί από αυτούς είμαι σίγουρος δε φαντάζονται καν πως τους συμπαθώ πολύ. Και οι άγνωστοι που έγιναν γνωστοί και κόλλησαν ήχο και εικόνα σε άψυχα nicknames. Πολλοί έχουν ήδη καταγραφεί στα κιτάπια της συμπάθειας.

Η 3η κατηγορία; Οι Χανιώτες, οι οικοδεσπότες μας. Κάποιους ήξερα, κάποιους όχι. Δεν έχει σημασία, είναι όλοι απίστευτοι. Θα ήθελα πολύ να με θεωρούν φίλο. Αν πριν 2 χρόνια, μου έλεγες πως θα γινόταν κάποτε συνέδριο στα Χανιά, θα έλεγα πως είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό, σχεδόν θα το απέκλεια. Και τα παιδιά απέδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο πως η πιθανή απάντησή μου δε θα ήταν παρά στενόμυαλη.

Οι Χανιώτες BCers δεν έκαναν συνέδριο για το BC. Έκαναν συνέδριο Πολιτικών Μηχανικών ή Γιατρών ξέρω γω! Αντιμετώπισαν το ζήτημά τους τόσο σοβαρά και με τόση προσήλωση, ώστε ανέβασαν το επίπεδο των Ελληνικών BC Conventions πολύ ψηλά. Οργανωτικά, όλα ήταν άψογα. Θα μπορούσαν να πληρωθούν και μάλιστα καλά λεφτά, για τη δουλειά που έκαναν.

Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω. Ήταν το καλύτερο δώρο για κάποιον που σε μερικές μέρες θα παρουσιαστεί για θητεία (κι ας το 'χει σχεδόν σίγουρο πως θα θητεύσει μόνο 5-10 μέρες :-).

Ελπίζω μόνο να τους ξαναδώ όλους σύντομα. Μου λείπουν ήδη. Γιατί όπως τα έφερε η τύχη, εμείς οι bookcrossers θεωρούμε ο ένας τον άλλο οικογένεια...

Τώρα πάμε για το επόμενο. Βόλος και Λάρισα να ετοιμάζονται!

(Περισσότερα θα βρείτε στο bcgreece2008)

4 σχόλια:

  1. an prin dio xronia eleges gia sinedrio sta xania tha to apeklia kai ego.tris kai o koukos.itan mia ekpliksi kai simfono me ola.mpravo sta pedia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια... και 'σεις μας λείπετε!!
    Γιατρέ μου... όπως και τώρα έτσι και τότε... "τρεις κι ο κούκος" έκαναν το συνέδριο. Ελπίζω οι Βόλος + Λάρισσα να το έχουν καταλάβει αυτό :)
    karry

    ΑπάντησηΔιαγραφή