Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογολογία

Πάμε λιγάκι πάλι στο αγαπημένο μου θέμα...

Δε νομίζω πως χρειάζεται να πείσω κανέναν να μην ψηφίσει ΝΔ. Πιστεύω πως οποιοσδήποτε, έστω και ελάχιστα σκεπτόμενος, άνθρωπος, δε θα κάνει τέτοιο λάθος. Σε αυτή τη φάση, είμαι σε θέση να πω πως οποιοσδήποτε το σκεφτεί και τελικά ρίξει το ψηφοδέλτιο με τα μπλε στην κάλπη, είναι απλά μαλάκας.

Πάντως, ειλικρινά, αν κάποιος από αυτούς που με διαβάζουν έχει αποφασίσει να ψηφίσει ΝΔ, ας μου κάνει ένα comment. Έχω καιρό να βρίσω πολύ κάποιον και θα χαρώ να το κάνω για σας, βρε! :-)

Σοβαρά τώρα. 29 κόμματα. Σαν τη διαφήμιση. "29 κατασκευαστές πλυντηρίου...". Άμα τα δείτε, ένα κι ένα είναι. Κοιτάξτε τα. Μη σας τρομάξει το "Νέος Φασισμός". Ένας μεμονωμένος υποψήφιος είναι και το όνομα του συνδυασμού του (γίνεται συνδυασμός με έναν υποψήφιο;) αντίκειται στη νομοθεσία, οπότε ο ΑΠ δεν του το επέτρεψε.

Όπως δεν επέτρεψε και στη Φώφη να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Εμ, κερά-Φώφη, ας προσέχατε λίγο. Ο ΆΠ έχει δίκιο και κόλπα τύπου "μα δεν πρέπει να αποφασίσει αυτός αλλά το Εκλογοδικείο μετά τις εκλογές* κάνουν απλά χειρότερα τα πράγματα. Παραδεχτείτε το πως κάνατε ανοησία, να τελειώνουμε με αυτό το θέμα.

Με το ΚΚΕ δεν ασχολούμαι, άλλωστε τι να πεις; Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και...

Για το ΛΑΟΣ τι να πω, τα λέει όλα το βιντεάκι της Έφης Σαρρή, το οποίο δε θα αναρτήσω για λόγους σεβασμού στο παρόν ιστολόγιο, αλλά θα βρείτε εύκολα αν googleάρετε το όνομά της. Μιλάμε για το σημαντικότερο κόμμα της πλάκας που έχει μπει ποτέ στην ελληνική Βουλή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ... Ρε είναι όνομα αυτό; Χάλια! Ή μήπως το κάνανε ώστε να πούνε αν δεν μπουν στη Βουλή (που δεν παίζει) ότι πέρασαν ΣΥΡΙΖΑ; Anyway, κλείνω προς αυτά τα παλικάρια. Ότι δεν με ικανοποιούν, είναι σαφές. Ότι μάλλον με ικανοποιούν (μακράν) περισσότερο απ'όσο οι υπόλοιποι, είναι κι αυτό γεγονός. Οπότε...

Από κει και πέρα, Δημοκρατική Αναγέννηση του Παπαθεμελή, για όσους δεν ικανοποιούνται από το ΛΑΟΣ, Φιλελεύθερη Συμμαχία και Οικολόγοι Πράσινοι για όσους θέλουν κάτι εναλλακτικό. Από κει και πέρα κυρίως αριστερά κόμματα χωρίς λόγο ύπαρξης έτσι διασπαρμένα που είναι...

Θα έχει πλάκα πάντως. Είμαι περίεργος να δω τα exit poll και τα αποτελέσματα, εκείνο το βράδυ. Θεωρώ πως ο κάθε πολίτης έχει επιλογές και το να μην ψηφίσει δεν είναι μια από αυτές. Ειδικά σε αυτές τις εκλογές, δε θέλω να δω μεγάλη αποχή. Σίγουρα όχι μεγαλύτερη από 15-17% (22.4% πραγματική αποχή στις εκλογές του 2004).

5 σχόλια:

  1. Εχω μεγαλη απορια για το ποιο κομμα θα βγει τελικα.Πραγματικα μεγαλη αγωνια.Βασικα ενα απο τα δυο μεγαλα κομματα θα βγει.Αναρωτιεμαι ομως αν θα συνεργαστουν και αλλα τετοια σεναρια που ακουγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να συνεργαστούν κόμματα μεταξύ τους θα πρέπει πρώτα να μην υπάρχει αυτοδυναμία. Δηλαδή να μείνει σχετικά χαμηλά ο πρώτος ή να είναι αρκετά μεγάλο το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που μένουν έξω από τη Βουλή.

    Το θεωρώ δύσκολο να συμβεί, αλλά όχι ακατόρθωτο. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θέλουμε (θέλω) βέβαια κάτι τέτοιο, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ψηφίζω Ν.Δ. με τίποτα... κ κανένα από τα μεγάλα κόμματα...
    προτιμώ να ρίξω στην κάλπη κόμμα μόνο με 10 ψηφοφόρους...

    τα λέμε
    φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. distixos psifizoyn to 1 ek.dimosioi ipalliloi ena apo ta dio megala komata.
    fantasou zlatko oti ise miopsifia.
    exis kritiki skepsi.
    oi philoksenoumenoi tis pania psifizoun kai autoi.
    thaumazo tin tourkia pou mesa se mia nixta petakse stin akri ta dio megala komata an thimaste,to ena itan to koma tis tsiler pou kivernouse.
    gia mena dio ine ta themata:
    na mpoun stin politiki aksiologoi anthropoi pou den tha fovounte oti tha prepi na ginoun anaksioprepis kai deuteron na min xriazonte paktoloi xrimaton kai image makers tou kerata gia na mpis stin vouli.
    episis na plironoun oi politikoi ta lathi tous me xrimatika prostima kai koinoniki ergasia:)

    xilies fores o zlatko stin vouli pou ksero oti tha ta dosi ola i tha paretithi para enas texnokratis epaggelmatias politikos.

    ti ta theloume ta komata gia ta kamena ektos an ine ferefona
    ton megalon simferonton opote kai
    den ine aneksartita.

    i politiki gia to perivallon ine mia.gia paradigma prolipsi ton pirkagion.ine toso diskolo auto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατρέ πολλά θέματα έβαλες (ως συνήθως), ένα-ένα...

    Καταρχάς "δυστυχώς" δεν ψηφίζει κανένας. Ευτυχώς ψηφίζουν όλοι, γιατί αν λέμε το αντίθετο μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Αλλά καταλαβαίνω πως το λες και συμφωνώ.

    Αν με συγχύζει κάτι πολύ, είναι η παγιωμένη ψήφος. Δεν αλλάζει ποτέ και με τίποτα. ΝΔ γιατί ήταν ο παππούς ή ΠΑΣΟΚ επειδή ήταν ο μπαμπάς ή ΚΚΕ γιατί ζουν στο '60 κ.ο.κ.

    Στην Τουρκία πίσω και πάνω απ'όλα (τουλάχιστον μέχρι τώρα) είναι ο στρατός. Οπότε λίγο δύσκολο να τη θαυμάζω. :-)

    Αξιόλογοι άνθρωποι λες. Κι αν είναι εδώ και δεν τους ξέρουμε για να τους ψηφίσουμε; Αν και το πιθανότερο είναι οι αξιόλογοι άνθρωποι να μη θέλουν να μπουν στη βρωμιά της πολιτικής. Λάθος ίσως, αλλά έτσι είναι...

    Ο Zlatko αγαπητέ μου δεν είναι υποψήφιος. Οπότε πρέπει να στραφείς σε άλλες επιλογές. Χεχεχε!

    Και τέλος να πω πως για πολλά θέματα η πολιτική θα έπρεπε να είναι μια, κοινή, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή