Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Cinema Season 07/08 Part 4

Άιντε κουράγιο και για το τελευταίο μέρος της Τετραλογίας...


Stardust

Συντελεστές: Charlie Cox, Ian McKellen, Peter O'Toole, Rupert Everett, Michelle Pfeiffer, Claire Danes, Robert De Niro και ο Prince Caspian (lol).

Υπόθεση: Ο Tristan θέλει να κερδίσει την Victoria και για να το πετύχει πρέπει να της φέρει ένα αστέρι που έχει πέσει. Εννοείται πως στην πορεία θα συναντήσει πολύ λαό!

Γιατί θέλω να τη δω: Είναι Neil Gaiman. Μου έχουν πει πως αν βλέπω αυτό το όνομα πρέπει να προσκυνώ, οπότε δεν είναι ότι έχω και πολλές επιλογές, σωστά;

Έξοδος: 25 Οκτωβρίου 2007


Beowulf

Συντελεστές: Σκηνοθεσία Robert Zemeckis (Back to the Future 1-3, Who Framed Roger Rabbit, Forrest Gump, The Polar Express), το μισό σενάριο ο Neil Gaiman, Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Robin Wright Penn, Ray Winstone, Crispin Glover, John Malkovich, Brendan Gleeson και γενικά χαμός...

Υπόθεση: Ο πολεμισταράς Beowulf πρέπει να νικήσει το τέρας Grendel και μετά τη μαμά του τερατακίου. Για το τι ακριβώς είναι ο Beowulf, εδώ.

Γιατί θέλω να τη δω: Μου αρέσει ο Zemeckis και νομίζω πως θα είναι αξιόλογο αυτό το εργάκι.

Έξοδος: 22 Νοεμβρίου 2007


Sicko

Συντελεστές: Michael Moore.

Υπόθεση: Ντοκιμαντέρ για την Υγεία στην Αμερική.

Γιατί θέλω να τη δω: Michael Moore. Και όποιος δεν ξέρει τι θα πει αυτό, να δει Bowling for Columbine και Fahrenheit 9/11 άμεσα.

Έξοδος: 4 Οκτωβρίου 2007


Αθανασία


Συντελεστές: Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργος Καραμίχος (αμάν παλικάρι μου, άσε και κανένα ρόλο), Βαγγέλης Μουρίκης, διάφοροι.

Υπόθεση: Η μικρή αδερφή, ψυχοκόρη κατά τα έθιμα του μικρού νησιού της στο σπίτι της μεγάλης αδερφής, ερωτεύεται και μένει έγκυος (ok, κάνει και τα ενδιάμεσα) με τον άντρα της δεύτερης. Αποφασίζει να το κρατήσει και φεύγει από το νησί για πάντα, μετά τα μαρτύρια που το χωριό της επιβάλλει, για αυτή της την απόφαση. 40 χρόνια μετά η κόρη επιστρέφει.

Γιατί θέλω να τη δω: Επειδή κατά βάθος είμαι πολύ ευαίσθητο παιδί και επειδή άκουσα πως έχει βρει διανομή σε άλλες 6 ευρωπαϊκές χώρες.

Έξοδος: Γενάρη μάλλον.


El Greco

Συντελεστές: Ο κακός χαμός! Nick Ashdon, Juan Diego Botto, Laia Marull, Λάκης Λαζόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Ντίνα Κώνστα, Δημητρης Καλιβωκας. Δημήτρης Παπαθανασίου μουσική.

Υπόθεση: Η ζωή του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.

Γιατί θέλω να τη δω: Δεν πιστεύω πως θα είναι κακή. Άλλωστε είναι Ευρωπαϊκή συμπαραγωγή και όχι κάτι Ελληνικό.

Έξοδος: 18 Οκτωβρίου 2007


Persepolis

Συντελεστές: Από το comic της Marjane Satrapi. Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Simon Abkarian και Danielle Darrieux τις φωνές.

Υπόθεση: Η αυτοβιογραφική ιστορία της προοδευτικής Marjane Satrapi, που μεγαλώνει στην Τεχεράνη τον καιρό της Ισλαμικής Επανάστασης.

Γιατί θέλω να τη δω: Έχω διαβάσει μόνο τον πρώτο από τους 4 τόμους του comic το οποίο, πέρα από εκπληκτικό σχέδιο, είναι και μια υπέροχη (όχι χαριτωμενιάρικη) ιστορία. Νομίζω είναι μια ταινία που πρέπει όλοι να δουν.

Έξοδος: Αφού γυρίσει πολλά φεστιβάλ (όπως ήταν και οι Νύχτες Πρεμιέρας πριν μερικές μέρες) θα παιχτεί στην Αμερική στο τέλος του χρόνου. Δε νομίζω πως θα βγει νωρίτερα εδώ.


Ratatouille

Συντελεστές: Patton Oswalt, Lou Romano, Ian Holm, Peter O'Toole, Brian Dennehy και διάφοροι άλλοι στις φωνές.

Υπόθεση: Ένας μικρό αρουραίος θέλει να γίνει σεφ. Έτσι, θα συμμαχήσει με ένα παιδί για όλες τις δουλειές και παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του και τη γενική απέχθεια των ανθρώπων για τους αρουραίους, κάτι θα καταφέρει. :-)

Γιατί θέλω να τη δω: Για το Θεό, είναι Pixar!

Έξοδος: 27 Σεπτεμβρίου 2007


Asterix at the Olympic Games

Συντελεστές: Δείτε cast: Clovis Cornillac, Gérard Depardieu, Alain Delon, Nathan Jones (διάσημος παλαιστής), David Beckham, Claudia Cardinale, Tony Parker (Γάλλος NBAer), Jean-Pierre Cassel (πατέρας του Vincent), Adriana Karembeu (ή Sklenarikova, όπως προτιμάτε), Zinédine Zidane, Michael Schumacher, Amélie Mauresmo (τενίστρια).

Υπόθεση: Οι Γαλάτες έρχονται στην Ελλάδα!

Γιατί θέλω να τη δω: Οι Γαλάτες έρχονται στην Ελλάδα! Και το trailer ήταν απλά τέλειο!

Έξοδος: Μέσα στο Φεβρουάριο.


Zodiac

Συντελεστές: Ο μαμάτος David Fincher (Se7en, Fight Club) σκηνοθεσία. Robert Downey Jr., Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Anthony Edwards, Brian Cox, Chloë Sevigny.

Υπόθεση: Η αληθινή ιστορία του Zodiac, του άπιαστου serial killer που έδρασε στα '60 και στα '70.

Γιατί θέλω να τη δω: Ακούω πολύ καλά λόγια εδώ και καιρό και είναι και David Fincher.

Έξοδος: Παίζεται ήδη.


Αυτό ήταν λοιπόν. 36 ταινίες, μια νέα σεζόν για τον κινηματογράφο. Ελπίζω να δω όσες μπορώ περισσότερες. Φυσικά, αυτές είναι μόνο όσες μου γυάλισαν. Συνήθως οι καλύτερες ταινίες είναι εκείνες που χτυπάνε αθόρυβα. Γι'αυτό να θυμάστε:

"Εκεί που ο ZlatkoGR σταματάει, οι ταινίες αρχίζουν.

3 σχόλια:

  1. thanks a lot gia thn enhmerwsh!pragmatika den eixa akousei polla fetos gia tis nees tainies!8a anatrexw suxna gia na to sumvouleuomai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνονται όλες πολύ καλές!
    Άντε να με τραβάς γιατί εγώ από μόνη μου δεν παίρνω μπρος!
    (θα σταθώ στο ύψος μου και δε θα σχολιάσω, ούτε θ'αφήσω να με επηρεάσει το Zodiac που είδαμε χτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α στα διάλα ρε, εμένα μου άρεσε το Zodiac!

    ΑπάντησηΔιαγραφή