Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Σε ζηλέυω ψηφοφόρε που έχεις τόσες πολλές νέες επιλογές, σε ζηλεύω...

Δεύτερο και τελευταίο προεκλογικό post σήμερα. Μετεκλογικά όλο και κάτι θα γράψουμε, αλλά για τώρα αυτό ήταν, πάει, μπίτισε. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε ακόμα μια φορά για επιλογές. Για εκείνους τους λίγους δηλαδή που δε θα μας ακολουθήσουν στο σκληρό αγώνα που επιλέξαμε με αυτό το post σαν ιδρυτική διακήρυξη, όσοι υπογράφουν επίσημα και δεσμευτικά στα comments του κι εγώ...

Γιατί υπάρχουν φίλοι μου, πάμπολλες επιλογές. Και θα τις πάρουμε μια-μια και θα τις εξηγήσουμε ωραία, όμορφα και αντικειμενικά. Γιατί εμείς λέμε μεν ψηφίστε μας, αλλά τολμούμε να μην αποκλείουμε τις ιδεολογίες των, κατά τα άλλα αντιπάλων μας μα στην πραγματικότητα, συναγωνιστών στο μετερίζι της ενεργής πολιτικής. Πάμε λοιπόν, να σας δείξουμε πόσο τυχεροί είστε που έχετε αυτά τα κόμματα να ψηφίσετε. Οι επιλογές σας έχουν ως εξής:

Νέα Δημοκρατία (ΝΔ)

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα νέο, κεντρώο κόμμα. Η φιλολαϊκή πολιτική που φιλοδοξεί να εφαρμόσει στοχεύει στο να ανεβάσει το ρυθμό ανάπτυξης, δίνοντας κίνητρα στον μικρό επιχειρηματία, σε σένα δηλαδή αναγνώστη. Θέλει μάλιστα να μειώσει την ανεργία και να ανεβάσει τις συντάξεις. Απλά να, ίσως να θέλει περισσότερο από 5,5 χρόνια, να ξέρετε. Αστυνομικό κράτος δε θα δεις από αυτό το κόμμα, τα σιχαίνονται αυτά. Και την παιδεία την έχουν σαν κορώνα στο κεφάλι τους. Τα στελέχη της έχουν δηλώσει πως θα κυβερνήσουν σεμνά και ταπεινά και δε θα γίνει κανένα σκάνδαλο. Ο πρόεδρος του κόμματος μοιάζει πανίσχυρος και δε θα διστάσει να χτυπήσει το τραπέζι του στο χέρι. Το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα της ΝΔ.

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ)

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα νέο, κεντροαριστερό κόμμα. Η γραφειοκρατία δεν έχει θέση στο κράτος που οραματίζονται τα στελέχη του, όλα καθαρά από σκάνδαλα. Έχουν δηλώσει πως πρακτικές όπως διορισμοί φιλικά προσκείμενων στο κόμμα τους ανθρώπων δεν χωρούν σε μια ευνομούμενη κοινωνία όπως θέλουν να γίνει η ελληνική. Ρίχνουν το βάρους τους στην παιδεία που θα υπάρξει δωρεάν για όλους, ενώ στα σύγχρονα σχολεία τους θα υπάρχουν κάτι ντιζαϊνάτοι υπολογιστές, να τρώει το παιδί και στη μάνα να μη δίνει. Η κοινωνική ασφάλιση και η μείωση της ανεργίας που με μαγικά κόλπα θα φέρουν, είναι πεπεισμένοι πως θα βγάλουν τη χώρα από την παγκόσμια οικονομική κρίση χωρίς να ιδρώσουμε πολύ ακόμα, φίλοι μου. Και η φτωχή αγροτιά θα δει καλύτερες μέρες μαζί τους. Το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νέο, αριστερό ενωτικό εγχείρημα. Το πρόγραμμά του ορίζει μια 300ούμπα ευρά πάνω ο κατώτατος μισθός μέσα σε 2 χρόνια, ο μισθός ο δικός σου και ο δικός μου δηλαδή, αναγνώστη. Και 500.000 νέες θέσεις εργασίες σε 5 χρόνια, θα πιάσω δουλειά επιτέλους! Φυσικά τα στελέχη του προσανατολίζονται σε μια πολιτική φιλική προς τους νέους, αφού αντιλαμβάνονται πως εκεί είναι το μέλλον αυτής της κατατρεγμένης χώρας. Έτσι, κανείς δε θα δουλεύει σε stage ή ανασφάλιστος και τέτοια χαζά. Και κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι, δεν έχουν άσυλο αυτά. Βέβαια δε θα τα κάνει ποτέ αυτά γιατί δεν είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με άλλα κόμματα. Είναι όμως ένα ενωτικό εγχείρημα που ξέρει τι θέλει, έχει σταθερές βάσεις και όλοι ξέρουν τη θέση τους εκεί μέσα, δημοκρατικά και χωρίς να γίνονται μπάχαλο κάθε 3 και λίγο. Το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ)

Το ΛΑΟΣ είναι ένα νέο, κεντροδεξιό κόμμα που όμως δεν πιστεύει στο διαχωρισμό σε αριστερά, κέντρο και δεξιά. Φιλολαϊκό το κόμμα του ΛΑΟΣ, ρίχνει το βάρος του στην ασφάλεια του πολίτη. Έτσι, η ποινικοποίηση της κουκούλας θα βοηθήσει στο να πιάνουμε τους κακούς και η απαγόρευση των συγκεντρώσεων θα είναι στο τραπέζι άμεσα όταν κάτι προκύπτει που αναταράσσει τον ύπνο των πολιτών, ενώ αν είσαι μετανάστης θα μπεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και θα τρέφεσαι από το κράτος, ποιος τη χάρη σου. Στο χώρο της οικονομίας, τα στελέχη του λένε Ελεύθερη Αγορά και Κρατική Παρέμβαση. Γενικά, είναι πολύ δημοκρατικό κόμμα, θα αποφασίζεις αναγνώστη μέχρι και για το τι θα φας σήμερα με δημοψήφισμα. Στην παιδεία, στα σχολεία η Ιστορία θα πάρει τη θέση που της αξίζει, ενώ στα Πανεπιστήμια προστατεύουν το άσυλο με την ίδρυση ενός ειδικού Σώματος Φύλαξης Πανεπιστημιακών Χώρων. Το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα του ΛΑΟΣ.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ)

Το ΚΚΕ είναι ένα νέο... Nah, I'm not even gonna try. Το μόνο σίγουρο είναι πως το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα του ΚΚΕ.


Περιμένετε πως το ηθικό δίδαγμα είναι να μην ψηφίσετε κανέναν τους; Όχι, δεν είναι αυτό. Το ηθικό δίδαγμα είναι πως ο κάθε ένας τους φέρεται σαν να είναι ένα νέο κόμμα, δημιουργημένο σήμερα, με νέες ιδέες και νέες πρακτικές. Που ποτέ δεν είχε χρόνο ή τρόπο να πραγματοποιήσει τα όσα προγραμμάτιζε. Ε, λοιπόν, δεν είναι νέοι! Τους ξέρετε όλους, μην τρώτε όσα σας σερβίρουν. Αν όμως πιστεύετε πως έστω κι ένας από αυτούς είναι ο καλύτερος και λέει αλήθειες, ειλικρινά όμως, ψηφίστε τους.

Μην πει κανείς "μα στο ίδιο τσουβάλι τους βάζεις". Όχι, δεν τους βάζω, δεν είναι όλοι ίσοι στην ανοησία. Αλλά μη γελιόμαστε, όλοι έχουν κάνει τις μαλακίες τους και τώρα προσπαθούν να σας πούνε ότι ήταν αυτοί οι γαμάτοι και άλλος κανείς. Full of shit...

9 σχόλια:

  1. έτσι όπως το γράφεις εδώ, θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ! ναι ναι το λέω! θέλω σούπερ ντιζαινάτο υπολογιστή στο *να πάρει δεν είμαι μαθητής* εεεεεεεεε... κ δε γίνεται κανα ρουσφετάκι να πάρω κι εγώ έναν ε? σκατά, ούτε εδώ δεν ξέρω τι να ψηφίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... Το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στο σχόλιο αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @efou
    Ζήτω το ΒιΠαΣο! :-)

    @κούνελος
    Βγαίνει το post υπέρ ΠΑΣΟΚ; Όχι ρε πούστη μου, θα το σβήσω!

    @Shiroi Taka
    Το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο και σε αυτή την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παλιοΠΑΣΟΚΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!! ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκάσε βλάκα, θα με πάρει τηλέφωνο κανένας Μαγκριώτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσπαθώ από ώρα να γράψω σχόλιο αλλά δεν τα καταφέρνω γιατί γελάω ασταμάτητα! Μπα σε καλό σου, βάλε μια προειδοποίηση στην αρχή να ξέρουμε τι μας περιμένει τέλος πάντων.

    Υ.Γ. Καλή ψήφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χεχεχε, να 'σαι καλά Σοφία, θα γράφω "Don't Panic" με μεγάλα φωτεινά γράμματα από δω και πέρα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μμ αργά το βλέπω αυτό αλλά καθώς διάβαζα "το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο κλπ κλπ" μου ήρθε κατευθειαν στο μυαλό η Σάντρα Μπούλοκ στο Μις Σερεντίπιτι,στα καλλιστεία,στο τέλος του...λόγου της,

    "...and world peace!!!"

    zlatko νομίζω το έπιασες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή