Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Τι σειρά να δω, καλέ μας ZlatkoGR;

Πολλές φίλες και φίλοι του blog με ρωτάνε τι σειρά να δούνε. Σας έφτιαξα λοιπόν τον Απόλυτο Οδηγό! για αυτούς που ψάχνουν να ανακαλύψουν την Αμερική.


- Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με Αμερικανικές σειρές, βλέπω μόνο Πολυκατοικία και Λίτσα.com.

Καταρχάς, τι θες σε αυτό εδώ το blog; Εδώ, δεν πολυσυμπαθούμε τις ελληνικές σειρές (αν και υπάρχουν μερικές φωτεινές εξαιρέσεις) και γουστάρουμε πολύ τις αμερικανικές. Και έχουμε γράψει και πολύ γι' αυτές. Αλλά τέλος πάντων, θα υποθέσω πως κάποιο λάθος έχει συμβεί ή πως κάτι πήγε στραβά στη ζωή σου μέχρι τώρα και επιτέλους ανακάλυψες το φως το αληθινό και θες να μορφωθείς.

Καλό είναι λοιπόν, να αρχίσεις από απλά πραγματάκια. Προτείνω Prison Break και Heroes. Το πρώτο το συστήνω περισσότερο σε κοριτσάκια, το δεύτερο περισσότερο σε αγοράκια, αλλά είναι unisex σειρές, μη μασάτε. Το Prison Break έχει να κάνει με ένα παλικαράκι που μπαίνει στη φυλάκα για να βγάλει τον αδερφό του που έχει μπει εκεί άδικα (σνιφ, κλαψ). Το Heroes είναι μια saga για μερικούς ανθρώπους που αποκτούν ταυτόχρονα υπερδυνάμεις.

Και τις δύο τις έχετε ακούσει και τις παίζει και η TV, ξεκινήστε τες. Αξίζουν μόνο οι πρώτες τους seasons, αλλά μη μείνετε εκεί, είστε πρωτάρηδες και καλό είναι να φάτε την κρυάδα για να μάθετε αργότερα να ξεχωρίζετε την ήρα από το σιτάρι.

Εναλλακτικά tags: Πως να καταστρέψεις μια σειρά τραβώντας την απ' τα μαλλιά, γουστάρω να βλέπω ανθρώπους να τρέχουν, μαθήματα απόδρασης από μπουντρούμια/θωρακισμένα δωμάτια, όλα είναι μια συνωμοσία


- Είμαι geek και το καυχιέμαι!

Μπράβο σου που το παραδέχεσαι, αυτό είναι το πρώτο βήμα για να γιατρευτείς. Αλλά μη νομίζεις, η τηλεόραση είδε και τη δική σου παρουσία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, πτωχέ μου geek και έδωσε μερικές σειρές και για σένα. Προτείνω με κλειστά τα μάτια να δεις The Big Bang Theory και να ταυτιστείς με την παρέα των geeks που πρωταγωνιστεί και να κοκκινίσεις κι εσύ μαζί τους όταν μετακομίσει μια hot κοπελίτσα δίπλα στο διαμέρισμά τους.

Κι επειδή τηλεόραση έχουν και άλλα κράτη (λέμε τώρα), ρίξε μια ματιά στο The IT Crowd ειδικά αν ασχολείσαι επαγγελματικά με τους υπολογιστές (ναι, ξέρω, πλάκα κάνω, σιγά που δε θα ασχολιόσουν) για να δεις αυτούς τους καμένους του τμήματος IT μιας εταιρίας. Σε προειδοποιώ πάντως, αγγλικό χιούμορ και όποιος αντέξει...

Εναλλακτικά tags: Star Trek ή Star Wars, αυτό είναι το μεγαλύτερο ερώτημα του 20ου αιώνα, δε γαμούμε ούτε σε 100 χρόνια, αν ανοίξω το στόμα μου είμαι πιο βαρετός και από την Prolog (τι εννοείς τι είναι η Prolog;), ζήτω τα fast food.


- Ξέρεις τι; Θυμάμαι πριν χρόνια που έβλεπα το Beverly Hills. Φιλίες, έρωτες, νεανικά προβλήματα. Τι ωραία που ήταν...

Έχω 2 λέξεις για σένα: Gossip Girl. Όλα αυτά που είπες παραπάνω είναι μέσα. Όμως θυμήσου κάτι πριν την αρχίσεις: Εδώ οι έφηβοι είναι καραπλούσιοι του κερατά, βλέπεις στην πραγματικότητα εκατοδόλαρα να τρέχουν μέσα από τα πανάκριβα μπατζάκια τους. Ψωνάρες, τα έχουν ζήσει μέχρι τα 18 τους όλα. Τι προβλήματα έχουν; Κυρίως συναισθηματικής φύσεως. Πίστεψε με όμως, η σειρά είναι απολαυστικότατη και θα θυμηθείς τα χρόνια του 90210, αυτή τη φορά στο Upper East Side του Manhattan...

Εναλλακτικά tags: Μένω στο Κολωνάκι, το νηπιαγωγείο που πήγαινα ήταν αγγλόφωνο και είχε πισίνα, θέλω να με συνοδέψεις στον prom, ωραία ταινία το Cruel Intentions.


- Σπουδάζω ψυχολογία.

Πρόβλημά σου.

Όχι, σοβαρά τώρα. 2 σειρές προτείνω ανεπιφύλαχτα: Criminal Minds, procedural που κάνει ακόμη ευκολότερη τη θέασή του, τμήμα που προσπαθεί να βρει το δράστη ενός εγκλήματος ερευνώντας τη συμπεριφορά του. Έχει και τη δράση μέσα του, όλο το πακέτο σωστά δεμένο.

In Treatment, στο γραφείο ενός ψυχιάτρου, βλέπουμε κάθε μέρα τα ραντεβού του με τους πελάτες του. Από τις αρτιότερες σειρές χαρακτήρων που έχω δει ποτέ. Προτιμήστε την και όσοι ψάχνετε για κάτι να δείτε μαζεμένο, ενδείκνυται για tv-μαραθωνίους.

Εναλλακτικά tags: Θέλω να καταλάβω τι σκέφτεται η καλή μου, χρησιμοποιώ το sex σαν όπλο, ξέρω πως οι όροι nervous breakdown και major depressive episode είναι το ίδιο, λέγε με Dr.


- Είμαι ρομαντική ψυχή. Και μου αρέσουν τα παραμύθια. Και τα happy endings. Και λατρεύω τα χρώματα. Η Amelie; Τέλεια!

Χεχεχε! Είσαι ένα παιδί των λουλουδιών εσύ! Σου έχω την καταπληκτικότερη πρόταση ever! Pushing Daisies. Amelie + Big Fish = perfection! Χρώματα, αρώματα, μια μαγική ιστορία, ένα εκπληκτικό τηλεοπτικό παραμύθι, το ωραιότερο naration που έχω ακούσει, όμορφοι χαρακτήρες, θα σε μαγεύσει. Εκτός αν έχεις καρδιά από ατσάλι. Σε αυτή την περίπτωση ίσως στη λιώσει. Ή ίσως να μην κάνεις γι' αυτό εδώ το blog.

Εναλλακτικά tags: Πεθαίνω για ανολοκλήρωτους έρωτες, μερικές φορές απλά αγαπώ όλον τον κόσμο, μου αρέσει να τρώω γλυκές πίτες, τι εννοείς αυτό είναι υπερβολικά γλυκερό;


- Πωπω, θυμάμαι τα X-Files ρε φίλε! Τι γαμάτη σειρά...

Έχεις δίκιο, γαμάτη σειρά. Αλλά δε νομίζω πια να βρεις τίποτα κοντά στη μυθολογία που έστησε το X-Files. Οπότε άνετα την προτείνω να τη δουν όσοι δεν την έχουν ξαναδεί. Όποιος δεν ξέρει τον Cigarette Smoking Man είναι τσομπάνης και τέτοια, ξέρετε εσείς...

Αν όμως ψάχνετε κάτι πιο φρέσκο ας πούμε θα πρέπει να διαλέξετε. Θέλετε μια σειρά με τον David Duchovny, γιατί ας παραδεχτούμε πως Mulder was cool; Θα πρέπει να δεχτείτε το sex, τη γλώσσα και την άγρια αισθητική του Californication. Καμία απολύτως σχέση με τη σειρά που τον έκανε γνωστό, στο Californication παίζει ένα ρεμάλι, γαμιά συγγραφέα που δεν κάθεται ήσυχος λεπτό. Κωμωδιόδραμα της καλωδιακής τηλεόρασης ισούται τουλάχιστον με fun καταστάσεις.

Από την άλλη, μήπως θέλετε μια σειρά με υπεργαμάτη μυθολογία; Κάτι τέτοιο πάει να χτίσει το Dollhouse του μάγου Joss Whedon. Εδώ θα πρέπει να αποδεχθείτε πως πιθανότατα η σειρά θα διακοπεί σύντομα, αφού τα νούμερα δεν είναι καλά και φέτος κανείς δεν κατάλαβε πως τη γλίτωσε. Αυτό σημαίνει πως πιθανά η μυθολογία να απομείνει λειψή, αλλά αυτό είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρουμε. Το Dollhouse είναι μια μυστική τοποθεσία στην οποία διαμένουν οι "Ενεργοί", άνθρωποι δηλαδή στους οποίους αποτυπώνονται διαφορετικές προσωπικότητες και ικανότητες. Στη συνέχεια αυτοί νοικιάζονται (αν τα σκάσεις χοντρά) για διαφορετικές δουλειές: Εγκλήματα, ερωτικές φαντασιώσεις, you name it...

Εναλλακτικά tags: Ωραίες γκόμενες κάνουν τα πάντα, ζήτω το sci-fi, ναι, ξέρω πως ο Duchovny είναι μάπα ηθοποιός αλλά εγώ τον αγαπώ, τελικά ποιός είπαμε είναι ο Cigarette Smoking Man;


- Ζω μια διπλή ζωή. Υπάρχουν άραγε άνθρωποι που να συμμερίζονται τον πόνο μου;

Πλάκα κάνεις; Φυσικά και υπάρχουν! Δε βλέπεις και τον καημένο τον Dexter; Το πρωί αστυνομικός στο Miami, συλλέγει τα δείγματα του αίματος (δουλεύει στο αιματολογικό ντε!), τα εξετάζει, όμορφα πράγματα. Το βράδυ όμως είναι ένας serial killer. Και γαμώ τις διπλές ζωές, έτσι; Σε ιντρίγκαρα τώρα; Καταπληκτική σειρά, δεν είναι να τη χάσεις. Και μόνο αυτό θα πω, τίποτα παραπάνω.

Εναλλακτικά tags: Είμαι ο πιο ψυχρός άνθρωπος του κόσμου, δώσε μου serial killers και πάρε μου τα μυαλά (κυριολεκτικά), έβλεπα Six Feet Under, γουστάρω τις σκληρές γκόμενες-αστυνομικούς.


- Τρελαίνομαι για pop culture αναφορές.

Μπράβο, μπράβο, χίλια μπράβο. Να ξέρεις πως πολλές σειρές (και από τις παραπάνω) έχουν μιριάδες pop culture αναφορές, αλλά σου έχω και 2 ακόμα εδώ. Studio 60 on the Sunset Strip του ατελείωτου Aaron Sorkin. Είμαστε στα παρασκήνια ενός live sketch comedy show (σκέψου Saturday Night Live και το έχεις το concept) και βλέπουμε τα interactions ανάμεσα στους χαρακτήρες αλλά και το στήσιμο του show. Μια από τις απόλυτα αγαπημένες μου σειρές, δυστυχώς τράβηξε μόνο μια season, οπότε βλέπεται γρήγορα.

Μετά έχουμε ένα animation: Family Guy. Χρησιμοποιεί την τεχνική των cutaway gags (που ποτέ δε θυμάμαι πως είναι ακριβώς ο όρος και πάντα το κοιτάω), δηλαδή εκεί που γίνεται κάτι, η πλοκή σταματάει και βλέπουμε κάτι άσχετο με αυτή. Αν δε σε ενοχλεί αυτό (εμένα όχι), τότε θα γελάσεις με την ακυρωσύνη αυτής της σειράς. Και εντάξει, Stewie rules!

Εναλλακτικά tags: Ξέρω ποιος είπε το "I Pity the Fool" ;-), ταυτίστηκα με τον Chandler στα Friends, "You can’t handle the truth!", ξέρω ακριβώς πόσες φορές ήταν host ο Steve Martin στο SNL.


- Θέλεις να παίξουμε το γιατρό;

Στείλε μου μια φωτογραφία σου και θα δούμε. Προς το παρόν, καλύτερα να δεις μια σειρά με γιατρούς για να ξελαμπικάρεις. Έχουμε με πολύ ρομάντζο και με λίγο ρομάντζο, τι προτιμάς;

Σε "πολύ", έχω Grey's Anatomy. Είμαστε στο Seattle παρακολουθούμε τους interns που ξεκινούν την πρακτική τους στο εκεί νοσοκομείο. Οι πρώτες του 2.5 seasons σημάδεψαν το τηλεοπτικό δράμα. Θα δεις πολλές ιατρικές υποθέσεις, αλλά θα δεις και πολύ interaction μεταξύ των χαρακτήρων. Θα σ' αρέσει.

Σε "λίγο", έχω House M.D. Ακολουθούμε τον Dr. House και την ομάδα του, στην επίλυση δύσκολων ιατρικών περιστατικών. Η σειρά επικεντρώνεται κυρίως στον χαρακτήρα του House, μια από τις καλύτερες ever τηλεοπτικές ερμηνείες από τον Hugh Laurie και έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κι αυτό θα σ' αρέσει.

Εναλλακτικά tags: Είμαι γιατρός, έχω ένα θέμα με το sex στον εργασιακό χώρο, δε φοβάμαι το αίμα, είμαι κατά φαντασίαν ασθενής.


- Ζήτω ο Obama!

Κάτσε κάτω φίλε, γιατί αυτά τα λέγαμε κι εμείς και σκατά τώρα, είδες... Πάντως αν σου αρέσει η πολιτική, μια είναι η σειρά: The West Wing. Τι συμβαίνει μέσα στο Λευκό Πύργο και στο περιβάλλον του προέδρου Josiah Bartlet; Ίσως το κορυφαίο αμερικανικό δράμα για πολλούς, σίγουρα για μένα. Δες το και δε θα χάσεις...

Τώρα, αν γουστάρεις να δεις πως κάνανε τα πράγματα οι αρχαίοι, καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στο Rome, τη σειρά που έχει σαν κομβικό σημείο τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα. Τι έγινε πριν, τι συνέβη μετά. Ξεπέρασε σε παρακαλώ το ότι ένας από τους βασικούς χαρακτήρες λέγεται Τίτος Πούλος και προχώρα στα υπόλοιπα που αδιαμφισβήτητα αξίζουν.

Εναλλακτικά tags: History-junkie, Et tu Brute, Chief of Staff είναιιιιιιι, υπάρχει άραγε κάποιος πρόεδρος που να συμπαθήσω;


- Θα ήθελα να δω κάτι εντελώς διαφορετικό, περίεργο και δημιουργικό.

Είσαι ένας alternative τύπος εσύ, άχου το! Έχω το κατάλληλο φάρμακο για σένα: Dr. Horrible's Sing-Along Blog! Να στο εξηγήσω. Για πάνω από 2 μήνες, από το Νοέμβρη του 2007 μέχρι το Φλεβάρη του 2008 έγινε μια απεργία στο Hollywood γνωστή ως Writers' Strike. Τότε λοιπόν, δεν γραφόταν νέα σενάρια και άρα πολλές σειρές δεν είχα να παίξουν νέα επεισόδια. Και ο Joss Whedon αντί να κάθεται να τα ξύνει, έστησε ένα μικρό show, που θα παιζόταν μέσω internet δωρεάν (τις πρώτες μέρες), σε 3 μέρη των 15 λεπτών περίπου το καθένα. Έτσι δημιουργήθηκε το Dr. Horrible's Sing-Along Blog, ένα καταπληκτικό fantasy musical στο οποίο οπωσδήποτε αξίζει να δώσεις 45 λεπτάκια σου για να δεις.

Φυσικά, επειδή λέμε περίεργο και διαφορετικό, τι καλύτερο από το Carnivàle; Είπαμε πρόσφατα γι' αυτό. Η μάχη του καλού με το κακό όπως δεν την έχετε ξαναδεί, ακολουθώντας δύο σετ ανθρώπων. Πρώτα ένα carnival με freaks που γυρίζει την Αμερική την εποχή της οικονομικής ύφεσης του '29 και μετά έναν ιερέα των Μεθοδιστών και τους κοντινούς του ανθρώπους. Οι ιστορίες θα αρχίσουν να δένουν όσο η σειρά προχωράει και δυναμώνει. Σκοτεινή, παράξενη και όσο πρέπει μπερδεμένη, δεν ξέρω αν το HBO έχει βγάλει κάτι περισσότερο weird...

Εναλλακτικά tags: Neil Patrick Harris, Felicia Day, Tiger Lillies, MUSICAL ΛΕΜΕ!


- Μ' αρέσει το animation.

Και σε μένα, ταιριάζουμε! Πέρα από το Family Guy που ανέφερα και παραπάνω, καλό θα ήταν να κοιτάξεις το South Park. Θα έχεις ακούσει για τη σειρά, ας μην πω πολλά, είναι διάσημη. 4 παιδάκια τα σπάνε όλα, μπλέκονται σε όλα, τα κάνουν όλα. Μαύρο, κατάμαυρο χιούμορ, αν το αντέχεις...

Εναλλακτικά tags: Θέλω να δω το πιο άκυρο πράγμα της τηλεόρασης, μ' αρέσει να βρίζω και θέλω βια καμιά φορά, ο σουρεαλισμός μου ταιριάζει, "Screw you guys, I'm going home".


- Ωραία όλα αυτά, αλλά καμιά κωμωδιούλα που είναι και μικρά τα επεισόδια;

Βεβαίως! Οι δύο καλύτερες κωμωδίες αυτή τη στιγμή είναι: How I Met Your Mother, ένας μπαμπάς αφηγείται στα παιδιά του τα γεγονότα που οδήγησαν στο να γνωρίσει τη μητέρα τους. Για τους fans των Friends, έχει την ομοιότητα πως κι εδώ βλέπουμε τις περιπέτειες μια παρέας...

Και 30 Rock, είμαστε στα παρασκήνια ενός live sketch comedy show (σκέψου Saturday Night Live και το έχεις το concept) και βλέπουμε τα inter... Ah, shit. Anyway, εξαιρετική σειρά και πανέξυπνα αστεία.

Εναλλακτικά tags: Jason Segel, Alyson Hannigan, Alec Baldwin, Neil Patrick Harris είπα;


- Ok, τι άλλο έχεις;

Έχω Weeds γι' αυτούς που γουστάρουν να καπνίζουν κανένα τσιγαράκι "απ' το καλό" (και αυτούς που θέλουν να δούν τι σημαίνει Milf), έχω Chuck για όσους θέλουν γέλιο και δράση μαζί (και αυτούς που θέλουν κάτι πραγματικά χαλαρό), έχω Death Note για όσους τρελαίνονται με anime (και αυτούς που θέλουν κάτι που να τους κάνει να σκεφτούν), έχω Veronica Mars για όσους θέλουν μια ντετεκτιβίστικη σειρούλα με teens (και όσους παθαίνουν κάτι με την Kristen Bell), Deadwood για όσους είναι παιδιά των western (και όσους θέλουν να δουν κάτι πραγματικά όμορφο στην οθόνη).

Έχω και προτάσεις που δεν έχω τσεκάρει ακόμα: The Sopranos, Mad Men, True Blood, Breaking Bad, The Wire, The Shield και σίγουρα αρκετές ακόμα.

Θυμήσου όμως: Αυτός ο Απόλυτος Οδηγός! σου δείχνει τα βασικά. Μπες στον κόσμο αυτό και μετά άνοιξε τα φτερά σου για να δεις μόνος σου τι σου ταιριάζει. Είναι σίγουρο πως δε θα απογοητευτείς...

Επίλογος: Όχι, δεν έχω ξεχάσει το Lost. Αυτό όμως δεν κατατάσσεται σε καμία από τις παραπάνω (εντελώς πρόχειρες) κατηγορίες. Το Lost σίγουρα δεν είναι η καλύτερη από τις σειρές που ανέφερα. Είναι όμως ένα εξαιρετικό δείγμα του τι μπορεί να γίνει η τηλεόραση. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε, σε όποια κατηγορία και αν ανήκει. Είναι ένα από τα μεγάλα ορόσημα της pop κουλτούρας και θα αναφέρεται για χρόνια από εκατομμύρια κόσμο. Ε, δείτε τη μωρέ...

30 σχόλια:

  1. Λοιπόν εντάξει! Μετά από πολύ προσεκτική μελέτη κατέληξα ότι είμαι τύπος "Pushing Daisies", "30 Rock" και "South Park" γιατί όλα τα άλλα δε με άγγιξαν... Τώρα θα πέσει βοήθεια φανταστικέ Zlatko;

    Btw πολύ κατατοπιστικό post! Very well done again dude...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικός ο οδηγός! Τις περισσότερες δεν τις έχω δει, αλλά ψήνομαι για Pushing Daisies.
    Πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησα να βλέπω True Blood και αυτό το Σαβ/κο είδα και λίγο Chuck.
    To Californication το σταμάτησα στο πρώτο επεισόδιο. Οκ, αναγνωρίζω ότι εχει καλό σενάριο, αλλά μάλλον απευθύνεται περισσότερο σε ανδρικό κοινό. Και φανατικές θαυμάστριες του Duchovny.

    Και 2 παρατηρήσεις:
    Το ΙΤ θα μπορούσε να έχει χαλαρά tag και το "have you tried turning it off and on again?" και ο Molder είναι Mulder κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δειλά και ταπεινά προσκυνάω... αχ εγώ πάντως είμαι τουρλού στις κατηγορίες! Γαμάτα τα tags! πολύ γέλασα.. ααα και ανυπομονώ να πάω στην adsl μου. Νά τη θα κάνω την επόμενη βδομάδα!!! Έδωσες νόημα στην καθημερινότητα μου:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν, για να μην υπάρξει παρεξήγηση: δεν πρόκειται να δω. Αλλά, το ποστ είναι τέλειο!!!
    ("πιο βαρετός κι από Prolog"; Τρελή φράση!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ χρήσιμο και ενημερωτικότατο ποστ. μιας και από οτι είδα δεν αναφέρεις το supernatural, ρίξτου μια ματιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ντάααααααααξει!! τέλειο ποστ!!! επιτέλους μοιράστηκες τις γνώσεις κ τις εμπειρίες σου με το λαό! ευχαριστούμε καλέ μας Ζλατκο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @mafaldaQ
    Τι βοήθεια πουλάκι μου; Θα δεις εσύ σειρά; Θες να γκρεμιστούν όλοι οι φούρνοι της Βορείου Ελλάδος; :P

    @maria_gr
    Ψήσου για Pushing Daisies. Για το Californication τα λες καλά, το συγκεκριμένο tag του IT Crowd το σκέφτηκα εννοείται να το βάλω και το λάθος του Mulder διορθώθηκε, ευχαριστώ!

    @georgia
    Να 'σαι καλά κοπελιά, θα καούνε τα dslια!

    @a1pha
    Φίλε, έχω 5-6 μέρες να σε πρήζω τόσο πολύ που να θες να δεις κάτι απλά και μόνο για να σταματήσω να μιλάω!

    @AVenGer!
    Σ' ευχαριστώ, το Supernatural το είχα αρχίσει σε κάποια φάση αλλά το παράτησα. Δεν ήταν κακό, απλά δεν ήταν αρκετό...

    @efou
    Παρακαλώ παιδί μου, μην το κάνεις θέμα, τι να τις κάνεις τις γνώσεις αν δεν τις μοιραστείς με το λαό; Power to the people!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πωπω γαμάτος οδηγός! θέλω αυτό με τις μαργαρίτες κ εκείνο με το τσίρκο (που δεν είπες). κ καναδυό άλλες, αμάν, πολύ κόλλημα οι σειρές κ δεν θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωωωωω.... *μένει σέκος για αρκετά λεπτά* Φίλε, είσαι φοβερός! (^o^)
    Λοιπόν! Ξεκινώ αμέσως Dexter, γιατί αν δεν είμαι εγώ διχασμένη προσωπικότητα, ποιος είναι;; θα δοκιμάσω και το Weeds. South Park, Family Guy έχω δει κάποια και θα συνεχίσω. Death Note, Deadwood συμπροτείνω!!
    Προσκυνώωωωωωωω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @κούνελος
    "Αυτό με τις μαργαρίτες", τέλειο! :P Το Carnivàle μπήκε! Δεν ήσουν ο πρώτος που είπε πως το άφησα απ' έξω, οπότε έκανα ένα edit...

    @Shiroi Taka
    Ναι, το Dexter θα σ' αρέσει εσένα νομίζω και πέρα από το θέμα της διπλής προσωπικότητας. Το Weeds δεν είμαι σίγουρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ καλό κι ενημερωτικό post, μερικές σειρές μου τις έχεις προτείνει κ τις έχω αγαπήσει (βλ. Criminal Minds), το κρατάω για reference! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @deadendmind
    Χε! Είσαι η δεύτερη γνώμη εσύ. Criminal Minds, Grey's Anatomy, ελπίζω όταν γυρίσεις πίσω να αρχίσεις Dexter και να δούμε επιτέλους Pushing Daisies!

    @Konstantinos
    Να 'σαι καλά, σ' ευχαριστώ και καλωσήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εννοώ βρε ότι θέλω βοήθεια στο από που και πως θα τα κατεβάσω... Τώρα που έστρωσα και το pc θα καεί το πελεκούδι :)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. λοιπον γκρεις ανατομι εχω γινει εξπερ,οποτε παρακαλω σερβιρετε μου

    in treatment
    pushing daisies

    μερσι

    α και south park λατρεμενο εχω δει πολυ λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @mafaldaQ
    Πάρτο εσύ απόφαση και μόλις με ρωτήσεις θα σου πω εγώ...

    @kihli
    Σωστές επιλογές, πιστεύω θα σου αρέσουν και τα 2. Βλέπω όμως κι άλλες σειρές που θα σου άρεσαν εσένα (πχ Dexter). Ξεκίνα χαλαρά όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατηγορία για μας που αγαπήσαμε τα Φιλαράκια (κι ακόμα περιμένουμε τα 5 bonus επεισόδια που είχε τάξει η Jennifer Aniston) δεν υπάρχει;;;
    :(

    Ψήθηκα να ξεκινήσω το ΙΤ Crowd (I'm not a geek!) και το Californication (γιατί κάπου πήρε το αυτί μου ότι είναι το αρσενικό αντίστοιχο του sex and the city)
    Για το Criminal Minds έχω ακούσει πολλά και από την Αργυρώ... Μπαίνει κι αυτό στη λίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρίστη; Παιδί μου; Βλέπω καλά; Hi there! :-)

    Λοιπόν, Friends είναι η αγαπημένη μου ever σειρά. Έχω κάνει top-10 και έχει μπει πρώτη, έχω γράψει για Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο στο περσινό αφιέρωμα, έχω πει διάφορα για τους χαρακτήρες και κυρίως τον Chandler, είπα να μη γράψω *και* εδώ γι' αυτήν. Θα κάνω όμως statement τώρα: Όποιος δεν την έχει δει όλη, με τη σειρά από την αρχή, να καεί με μαραθωνίους από Friends, δεν ξέρει τι χάνει!

    Τώρα, για Californication καλά τα λες, φέρνει λίγο από SatC αλλά είναι πιο αντρικό και στη λογική του, δεν ξέρω αν θα αρέσει σε μια γυναίκα. Criminal Minds εγγύηση και σωστά μπαίνει στη λίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είχες πιασάρικο τίτλο και μ' έριξες! :p

    Λοιπόν, Californication μόλις είδα τα 6 πρώτα επεισόδια στο καπάκι, δεν είναι καθόλου κακό... Το theme song δε λέει τπτ ρε γμτ, πολύ χλιαρό. Ο Evan Handler με κάνει όντως να νομίζω ότι βλέπω satc από την πλευρά των αντρών! Δεν έχει καταφέρει να με σοκάρει ακόμα. Είχε κάτι θεϊκές ατάκες πάντως ήδη!

    Όσο για τα Φιλαράκια, κάνω την... καθιερωμένη μου επανάληψη - πραγματικά όποιος δεν τα έχει δει όλα και με τη σειρά να το κάνει τώρα - και μόλις ανακκάλυψα μια σκηνή που δεν είχα δει ποτέ. 803 - TOW Rachel Tells Ross, η original σκηνή στο αεροδρόμιο (http://www.youtube.com/watch?v=eJRvkJVqvdA)

    Thanks again για τη λίστα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Α, εγώ μόνο και μόνο για τη φάτσα του, τον πάω τον Evan Handler! Αλλά ναι, είναι η πιο προφανής σύνδεση με το SatC.

    Thanks για τη σκηνή από τα Friends, δεν την είχα δει, αλλά θυμάμαι το τηλέφωνο του Joey. Πολύ γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πόσο διαφορετικά γούστα μπορούν να έχουν δύο άνθρωποι; Από όλες αυτές βλέπω μόνο In Treatment και True Blood :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εχμ εγώ δεν θα πω ποιες έχω δεί..αλλα ποιές άρχισα μετα το αφιέρωμα..2 μεχρι στιγμής.. Το Dollhouse που μου άρεσε πολυυυυυυ, αλλά κατεβαίνει με ρυθμούς χελώνας..αλλα αξίζει να περιμένω.. Και το In treatment που ειμαι ακόμα στο 4ο επεισόδιο. Θέλω λίγο ακόμα για να με πείσει. λίγο σκοτεινός ο χώρος που κινείται ο δρ. όσο για californication είπα να το δω στην τηλεόραση όταν ξεκινήσει παο σεπτεμβρη. (μην κράζετε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μολις τελειωσα τον 1 κυκλο του How i met your mother. not bad, not bad at all ;).
    συνεχιζω και με του επομενους κυκλους μεχρι να ξεκινισει το gossip girl!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Σοφία
    Ε, αρκετά διαφορετικά προφανώς, αλλά έχεις ξεκινήσει κάποια από τις υπόλοιπες και δε σου άρεσε;

    @georgia
    Δεν το κόβω του γούστου σου το In Treatment. Californication όμως νομίζω θα σου αρέσει...

    @elpis
    Συνέχα, γίνεται *και* καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ZlatkoGR καλησπέρα, πρώτο σχόλιο στο blog σου.

    Ξεκινάω με Deadwood που είναι η αγαπημένη μου σειρά: Δεν θα την χαρακτήριζα western, είναι περισσότερο μια σειρά που παρουσιάζει τι παιζόταν στην Δύση αλλά δεν επικεντρώνεται στο πιστολίδι και στο "σεριφιλίκι". Αντίθετα εστιάζει στην "πολιτική" (εξετάζει τους ρόλους των επιχειρηματιών, των μαύρων, των κινέζων, παρουσιάζει τις "κλίκες" και το πως δημιουργούνταν, κλπ κλπ). Όποιος θέλει να το δοκιμάσει ας δει τα πρώτα 10 επεισόδια και ας κρίνει. Σαν δημιούργημα πιστεύω είναι εξαιρετικό, πολύ καλό σενάριο (ανεξάρτητα που δεν τελείωσε ποτέ), εξαιρετικοί διάλογοι και ηθοποιοί που γίνονται ένα με τον χαρακτήρα που υποδύονται (Ian McShane και Robin Weigert είναι απλά χαρισματικοί...). Αξίζει ΣΙΓΟΥΡΑ μια ευκαιρία.

    Το In Treatment το 'χα πετύχει στον σκληρό ενός φίλου και είχα δει 1-2 επεισόδια με την μικρούλα που εξετάζει ο γιατρός (η οποία, αν θυμάμαι καλά, ήταν αθλήτρια και είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει κλπ). Ενδιαφέρουσα φάνηκε, αφού την προτείνεις και εσύ θα της ρίξω μια εκτενέστερη ματιά.

    Να κάνω και εγώ τις προτάσεις μου: Nurse Jackie (κάτι σαν House, κάτι σαν όμως, όχι ίδιο) και It's Always Sunny in Philadelphia που είναι (και αυτή) κάτι σαν κομωδία που καταπιάνεται με διάφορα ζητήματα (και έχει τον Ντάνυ Ντε Βίτο στο καστ από την 2η σεζόν και μετά).

    Αυτά... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλωσήρθες sebcom!

    Έχεις δίκιο για το Deadwood, δεν είναι western με πιστολίδια και τα τοιαύτα, είναι όπως τα λες, αλλά κάπως έπρεπε να το περιγράψω για τον απλό, άμαθο λαό. :P Και ναι, Ian McShane ftw!

    Τώρα, για τις προτάσεις, μπορώ να πω πως το It's Always Sunny In Philadelphia μου έχει γυαλίσει εδώ και καιρό, αλλά δε νομίζω πως το Nurse Jackie μου κάνει πολύ κούκου...

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λιατί λείπει το Scrubs από την ιατρική κατηγορία; Ε; γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @filmlover
    Thanks! :-)

    @Ανώνυμος
    Γιατί έχω δει μόνο τη μισή season 1 και αν και δεν έχω φυσικά ολοκληρωμένη εικόνα, δεν τρελάθηκα κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απλα δειτε ολοι το Arrested Development την πιο εξυπνη κωμικη σειρα που υπαρχει και θα με θυμηθειτε αν και ειμαι ανωνυμος
    http://www.imdb.com/title/tt0367279/

    ΑπάντησηΔιαγραφή