Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Stephen King's "N."

Το τελευταίο βιβλίο του master (ή για όσους δεν τον έχουν διαβάσει απλά Stephen King) ονομάζεται Just After Sunset και είναι η 5η συλλογή διηγημάτων που εκδίδει.

Ανάμεσα στις 13 ιστορίες, η μοναδική που δεν έχει εκδοθεί σε κάποια άλλη ανθολογία ή σε κάποιο περιοδικό, είναι και το N., στην οποία μια γυναίκα γράφει σε ένα φίλο της για τον αδερφό της, έναν ψυχίατρο που μόλις είχε αυτοκτονήσει. Η Sheila, η γυναίκα που λέγαμε πιο πάνω, πιστεύει πως η αυτοκτονία του αδερφού της έχει να κάνει με έναν ασθενή του, τον Johnny, ο οποίος αναφέρεται στις σημειώσεις του γιατρού απλά ως "N."

Τώρα, αυτή η short story γίνεται μια animated σειρά 25 επεισοδίων, διάρκειας από 1.20 μέχρι 2.20 το καθένα, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο τέλος του post. Είναι φτιαγμένη σαν comic-book, στο σχεδιασμό είναι ο Alex Maleev και στα χρώματα ο José Villarrubia, ενώ η σειρά έχει original soundtrack, ηχητικά εφέ και γενικά είναι λιγάκι υπερπαραγωγή! :-) Θα γίνει μάλιστα και DVD, για να μπει σε ειδική έκδοση του βιβλίου.

Απολαύστε την, είναι supernatural (ε, σα δουλειά του SK!), είναι spooky, και έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα...

3 σχόλια:

  1. να πάρει...θέλω να το δω και δεν μπορώ με αυτήν τη σύνδεση..πιφ πιφ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποφάσισα πριν καώ τελείως να βλέπω ένα επεισόδιο την ημέρα και όχι όλα μαζί :)! Μπράβο βρε θηρίο. Πάντα για τα καλύτερα μας ενημερώνεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @georgia
    Μη μασάς, εκεί θα είναι αυτά, τα βλέπεις όποτε μπορείς. Είναι καλή φάση πάντως, μην τα ξεχάσεις!

    @mafalda
    Εντάξει, 1 την ημέρα είναι λιγάκι υπερβολή από την ανάποδη! :-) Νομίζω 3 είναι ok...

    ΑπάντησηΔιαγραφή