Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Η λύση είναι...

Εκλογές. Ξέρετε. Ήρθανε. Το ερώτημα είναι ένα: Τι ψηφίζουμε τώρα αδέρφια; Δεν έχουν μείνει επιλογές σας λέω, τις μέτρησα. Μάπα το καρπούζι, δεν υπάρχει σωτηρία. Οπότε τι κάνουμε; Θα σας πω εγώ...

Κατεβάζουμε το δικό μας συνδυασμό! Ναι, ναι, το δικό μας συνδυασμό! Προσέξτε κέρδη:

1. Δε χρειάζεσαι να ψάχνεις τι να ψηφίσεις. Ψηφίζεις εσένα και καθαρίζεις. Βασικότατο.
2. Το παραπάνω σου ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Αυτοθαυμάζεσαι. Καμαρώνεσαι. "Ψηλώνεις". Άλλωστε υπάρχει πιο γαμάτο τυπάκι από σένα;
3. Σου ενισχύει και την ψυχική ηρεμία. Ξέρεις τι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πάλι την προεκλογική περίοδο; Εκτός και αν είσαι κλαινμανιστής, τόσες τέτοιες περιόδους που έχεις φάει στα μούτρα, θα έχεις μάθει πως δε μπορεί να τις συναγωνιστεί τίποτα στην καφρίλα και στην ανοησία που ακούμε. Οπότε, νεύρααααα και κακό. Αλλά τώρα, ε; Ζεν. Εσύ είσαι με σένα, τέρμα. Φοβάμαι εμένα-εμένα και μόνο, το λέει κι ο Πλούταρχος. Ας τους να κακαρίζουν στα παράθυρα τους άλλους.
4. Η θεία που ψήφισε τον Καρατζαφέρη, ο παππούς που ακούει "Παπανδρέου" και δε λέει να ξεκολλήσει, η κολλητή που είναι ταγμένη σε μια από τις συνισταμένες-πως-τις-λένε του Σύριζα, τι νομίζεις θα ψηφίσει; Θα σκέφτονται όλοι "έλα μωρέ, κρίμα το παιδί, μια φορά θα βάλει, το Μάρτη θα ξανάχουμε εκλογές άλλωστε, δε χάνει το κόμμα" και τσουπ, θα το ρίξουν το ψηφουλάκι.
5. Κανένας από τους βλαμμένους δε θα πάρει τις ψήφους που θα κερδίσεις εσύ, λοιπόν. 10 ψήφους να χάσουν, κέρδος είναι, αυτοδυναμία θα ψάχνουν άλλωστε.
6. Εσύ έχεις σοβαρό πρόγραμμα... Καλά, ok, δεν έχεις. Αλλά μήπως οι άλλοι που έχουμε, έχουν;
7. Το οποίο σου κερδίζει σοβαρές ψήφους από τους οικολόγους. Δεν χρησιμοποιείς χαρτί τσάμπα για εκτυπώσεις και βλακείες. Ζήτω το πράσινο! Λευτεριά στα δέντρα!
8. Ταυτόχρονα, δεν πας κόντρα και στην κρίση. Δεν πληρώνεις διαφημίσεις, γραφεία, σημαιάκια και αφίσες, παρατρεχάμενους και μπράβους, αυτοκινητάρες και γεύματα. Είσαι ο πιο οικονομικός υποψήφιος.
9. Όμως για μισό λεπτό. Πρόγραμμα μπορεί να μην έχεις, αλλά θέσεις έχεις. Άμα σε ρωτήσουν, θα πεις που να βάλουν τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως τους, τι ωραία τηλέφωνα βγάζει η Siemens, πόσο Βασικός ήταν ο Μέτοχος, πως απαγάγονται καλύτερα οι Πακιστανοί, τι παπάρας στρατηγός ήταν ο Άνεμος, πόσο πεσμένος αισθάνεται ο Ζαχόπουλος, ποια είναι τα πιο συμφέροντα συμβόλαια της Vodafone, τι Μουνή είναι αυτή η Βατοπεδίου και τέλος πόσο τσογλάνια είναι που σκότωσαν τον Αλέξη και πέρασαν την εξέγερση του Δεκέμβρη στο ντούκου.
10. Χτυπάς ένα tumblr, ένα posterous, κάτι ρε παιδί μου και είσαι και μέσα στην τεχνολογία. Ποιός ξέρει τα προβλήματα των social networks, ο Αλογοσκούφης και ο Παπακωνσταντίνου; Puh-lease...
11. Το οποίο σημαίνει περισσότερες ψήφους, το είπα αυτό;
12. Γεμίζεις το βιογραφικό σου. "Υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές του 2009 με το συνδυασμό...". Μετράει, τι νομίζεις.
13. Είναι γνωστό πως μόνο οι πλούσιοι κατεβαίνουν στην πολιτική. Σκέψου τι σημαίνει το ότι κατεβαίνεις υποψήφιος για τις γκόμενες, απλά σκέψου...
14. Έχει πλάκα να ακούς τον καθένα να το παίζει εξυπνάκιας και να σου λέει το καρμπόν αστείο "χαχαχα, άμα βγεις, χαχαχαχα, θα με διορίσεις, χαχα, αρχηχαχαχαγέ μου;". Ψήφισέ με εσύ καμάρι μου και θα γελάσουμε μαζί μετά.
15. Άμα είσαι και λίγο φιλότιμος, σε παρακινεί η υποψηφιότητα να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση. Δε θα κάνεις όσα κράζεις τους άλλους "συνυποψηφίους" σου και αυτό είναι αδιαμφισβήτητα καλό.
16. Όταν λες ή ακούς άλλους να λένε το κλασσικό κλισέ "σίγουρα, δεν είναι όλοι οι πολιτικοί το ίδιο", θα ξέρεις πως πια είναι αλήθεια. Εσύ δεν είσαι το ίδιο. Είπαμε έχεις φιλότιμο, δίνεις αυτό το κάτι διαφορετικό.
17. Θα σχεδιάσεις μόνος σου το όνομα και το σήμα του συνδυασμού σου! Έχεις δει κάτι δάδες, κάτι ήλιους και κάτι σφυροδρέπανα; Και τι μπανάλ γραμματοσειρές, έλεος.
18. Κυριακή απογευματάκι, κατεβαίνεις μέχρι τη Νομαρχία σου και μπαίνεις στο κέντρο διαλογής χαλαρός σαν εκπρόσωπος του συνδυασμού. Έτσι, ξέρεις τα αποτελέσματα του Νομού απευθείας μόλις βγαίνουν και tweetάρεις πριν βγουν οπουδήποτε αλλού. Eat it, old media.
19. Είναι η μόνη περίπτωση στη ζωή σου, που θα αισθανθείς καλύτερα αποτυγχάνοντας παρά επιτυγχάνοντας...

Λοιπόν, τώρα είμαι μόνο εγώ. Ποιός είναι μαζί μου;

11 σχόλια:

  1. Μέσα! Κι εγώ! Καλά με όλα με έπιασες αλλά με το 17 ρέστα :)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι λες τώρα;;; μέσα με τα 1000! έγραψες φίλε Ζλάτκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3 γυναίκες, 1 άντρας μέχρι στιγμής στο ψηφοδέλτιο. Μεγαλεία!

    (thanks gals!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέσσερις! Τέσσερις γυναίκες! You had me at hello, Mr.President! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν μου δώσεις μυστικές υπηρεσίες και προεδρική φρουρά, μέσα και εγώ. Muahahahaha!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μέσα εννοείται!!! έλα κι αγχωνόμουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγώ, η καλύτερη ιδέα που έχω ακούσει!

    Να κατεβάσουμε κόμμα Bookcrossing για να έχουμε και βουλευτές σε άλλες περιφέρειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χμμμμμ ,άντε έρχομαι και γω.

    Βάλτωσα λίγο αυτήν την περίοδο.

    Θέλω κάτι να με αναζωογονήσει!

    Κατεβαίνω λοιπόν.

    Πωπω δεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είστε όλοι μέσα. 2 βδομάδες μείνανε. Ετοιμαστείτε. Ποιός θα πάει στο debate όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή