Έτσι, φτάνουμε στις 19 Νοεμβρίου 2006, μέρα έναρξης του κουτσουρεμένου υπερβολικά Viva World Cup 2006 των 4 ομάδων (από τις 16 του στόχου): Sápmi, Monaco, Southern Cameroons και η οικοδέσποινα Occitania. Οι πρώτοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα, αφού σκόραραν 42 γκολ σε 3 αγώνες (οι Southern Cameroons είχαν πρόβλημα με τη βίζα, δεν παρουσιάστηκαν και έχασαν όλους τους αγώνες με 3-0). Δεύτερες σκέψεις στα μέλη του NF-Board για το πρωτάθλημα και κατήφεια στα πρόσωπα όλων.
Όμως δεν ήταν μόνο για το VIVA World Cup μέρα έναρξης η 19η Νοεμβρίου 2006, αλλά και για το ELF Cup (stands for "Equality, Liberty, Fraternity") που ξεκίνησαν οι Τουρκοκύπριοι ως αντίποινα στο απογοητευμένο NF-Board. Κατάφεραν να μαζέψουν 8 ομάδες, στις οποίες υποσχέθηκαν κάληψη όλων των εξόδων τους, κάτι που δεν έκανε το NF-Board.
Η αρχική δήλωση περί ομάδων εκτός FIFA ανατράπηκε με την ανακοίνωση της συμμετοχής 3 μελών της Ασιατικής ομοσπονδίας (Tajikistan, Kyrgyzstan και Afghanistan). Η FIFA φυσικά πίεσε και πέτυχε την απόσυρση της τελευταίας από τους αγώνες και την αντικατάστασή της από την Gagauzia. Οι άλλες δύο χώρες έστειλαν εκπροσώπους από τις εθνικές τους ομάδες στο futsal (ποδόσφαιρο εσωτερικού χώρου), οπότε όλα καλά. Crimea, Greenland, Tibet και Zanzibar οι υπόλοιπες 4 ομάδες που αγωνίστηκαν, όμως οι Τουρκοκύπριοι είναι πάλι πρωταθλητές με εύκολο τρόπο.
Και φτάνουμε στο 2008. Το ELF Cup δεν έχει ανανεωθεί (;) παρότι πιο επιτυχημένο από το VIVA World Cup. Πριν λίγες μέρες όμως, η Europeada 2008 έλαβε χώρα στο καντόνι του Graubünden, στην Ελβετία. Αγώνες για τις αυτόνομες, εθνικές μειονότητες της Ευρώπης. Καταλανοί, Ουαλοί, Κροάτες της Σερβίας, Ρομά της Ουγγαρίας και πάει λέγοντας (όλες τις ομάδες θα τις βρείτε εδώ). Νικητές, οι παίκτες της αυτόνομης περιοχής της South Tyrol της Ιταλίας (κυρίως Γερμανόφωνοι, στα σύνορα με την Αυστρία και την Ελβετία). Ενδιαφέρον για να οργανώσουν την επόμενη Europeada το 2010 είναι οι ίδιοι οι νικητές και η Lusatia.
Και στο τέλος, το VIVA World Cup 2008 είναι εδώ! 7 με 13 Ιουλίου, στην πόλη Gällivare της Σουηδίας, στην περιοχή Sápmi, αυτή τη φορά 5 ομάδες ανδρών (Sápmi, Padania, Provence, Iraqi Kurdistan και Bethnahrin) και 2 γυναικών (Sápmi, Iraqi Kurdistan) θα αγωνιστούν για το Nelson Mandela Trophy.
Και μπορεί οι αγώνες να μην παιχτούν στην τηλεόραση, τα παιδάκια όλου του κόσμου να μην αγοράζουν φανέλες των αστέρων των ομάδων, τα γήπεδα να μην είναι γεμάτα, οι εφημερίδες να μη γράψουν για τα κατορθώματα των ηρώων, όμως το ποδόσφαιρο θα έχει για ακόμα μια φορά αναδειχτεί νικητής και θα έχει δικαιώσει όσους το θεωρούν τον βασιλιά των sport...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου