Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Το ποδόσφαιρο των μικρών (Part 1)

Το Euro μπορεί να τελείωσε και το World Cup 2010 να είναι το επόμενο μεγάλο γεγονός του ποδοσφαίρου, αφού ποιός λογαριάζει τους Ολυμπιακούς (με τον κανονισμό των U-23 ομάδων με την προσθήκη 3 παικτών άνω των 23), αν και ο τίτλος του Χρυσού Ολυμπιονίκη έχει μεγάλη αξία, όμως υπάρχουν και άλλοι που παίζουν μπάλα εκεί έξω, όταν τα εκατομμύρια των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των εισιτηρίων δεν έχουν μεγάλη αξία και η θέληση για ποδόσφαιρο είναι απλά αυτή που κινεί τα πάντα.

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση εκτός των επίσημων World Cup και των πρωταθλημάτων κάθε ηπείρου, διοργανώσεων δηλαδή της FIFA (Fédération Internationale de Football Association) και των συνομοσπονδιών-παραρτημάτων της (UEFA στην Ευρώπη, AFC στην Ασία, κοκ), διεξήχθη το 1985, από την International Island Games Association, οργάνωσης που σκοπό της έχει να οργανώνει τους Island Games.
Αγώνες λοιπόν, παρόμοιοι με τους Ολυμπιακούς ή τους Μεσογειακούς, όπου οι χώρες-μέλη αγωνίζονται με εκπροσώπους σε πολλά διαφορετικά αθλήματα. Μέλη της οργάνωσης, κράτη αποτελούμενα από ένα ή περισσότερα νησιά ή νησιά μέρη διάφορων χωρών. Falkland, Cayman, Faroe, Gibraltar, Bermuda τα γνωστότερα, 25 στο σύνολο πια (ποιες είναι όλες θα τις βρείτε εδώ), με τη Ρόδο μας να είναι μέλος από το 2003!

Μάλιστα, οι τελευταίοι αγώνες, με 15 διαφορετικά αθλήματα, έγιναν εκεί από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου πέρσι, με τη Ρόδο να έρχεται 2η στην κατάταξη των μεταλλίων πίσω από το Βρετανικό νησί Jersey, που βρίσκεται λίγο έξω από τις ακτές της Νορμανδίας στη Γαλλία. Εδώ είναι το επίσημο site της διοργάνωσης, αλλά αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο ωραίο site των αποτελεσμάτων των αγώνων. Για την ιστορία και επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, να πω πως η Ρόδος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο (στους άντρες, αφού στις γυναίκες έμεινε τελευταία). Οι 13οι αγώνες θα γίνουν του χρόνου στα Åland, τα ομιλούντα την Σουηδικήν, Φινλανδικά νησιά της Βαλτικής.
Η συνέχεια ήρθε αρκετά αργότερα. Και μάλιστα κάτω από τη "σκεπή" της UEFA. Έστω, όμως, αφού είναι μια πολύ καλή ιδέα: Αυτή τη φορά ήταν οι ερασιτέχνες παίκτες της Ευρώπης που διαγωνίστηκαν για το Regions Cup. Μια ομάδα από κάθε χώρα, κάθε 2 χρόνια με αρχή το 1999. Φυσικά η Ελλάδα είναι πάντα παρούσα, αλλά η (κάθε φορά και διαφορετική) εκπρόσωπός μας δεν έχει περάσει ποτέ από τους ομίλους των προκριματικών σε αυτούς των τελικών. Στους τελευταίους αγώνες πέρσι, με νικήτρια τη Dolnoslaski από την Πολωνία, η Ανατολική Αττική που πήρε μέρος έχασε τους 2 από τους 3 αγώνες της 2ης φάσης και έμεινε εκεί...

To be continued...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου