Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

#melo2011

Το μελομακάρονο είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά από αλεύρι, λάδι και μέλι. Κατατάσσεται όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα που θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνική οικία ιδιαίτερα στη περίοδο των Χριστουγέννων.


Τούτο δω το blog αγαπά τα μελομακάρονα. Και θεωρεί πως ο λιτός ορισμός της Wikipedia δε βοηθάει ιδιαίτερα στο να κατανοήσει ο ελάχιστα μυημένος στα μέλια του επίσημου γλυκίσματος των Χριστουγέννων τη σπουδαιότητα του μελομακάρονου. Γι' αυτό, χρειάζεται να το γευτείς.

Έτσι, άκου να δεις τι αποφάσισε τούτο το blog. Θα ψάξει και θα σου βρει, με τη βοήθεια 3 ακόμη γευσιγνωστών, τα καλύτερα μελομακάρονα που θα βρεις στη Θεσσαλονίκη. Θα το κάνει μάλιστα όσο γρηγορότερα μπορεί χωρίς να σκάσει, αφού θέλει να σου δώσει χρόνο να ξαμολυθείς και να ψωνίσεις για την πάρτη σου, πριν τις χρονιάρες μέρες.

Να σου γνωρίσω τους Γευσιγνώστες:
 • ZlatkoGR Αγαπημένο γλυκό: Μελομακάρονα με σοκολάτα. 
 • m1rto Αγαπημένο γλυκό: Κρεμ Μπρουλέ. 
 • efou Αγαπημένο γλυκό: Μπακλαβάς με σοκολάτα.
 • dimitrisdx Αγαπημένο γλυκό: Προφιτερόλ με πολλή σοκολάτα.
Αυτοί οι 4 θα γυρίσουν τα ζαχαροπλαστεία της πόλης και θα παρουσιάσουν τα μελομακάρονα τους. Μέσα στις επόμενες μέρες θα κρίνουν γεύση, υφή, παρουσίαση, σχέση τιμής/ποιότητας, ενδείξεις μπουκώματος και λιγωμάρας και θα αναδείξουν τα καλύτερα. Πρώτες εντυπώσεις και αστεράκια θα ανεβαίνουν στο τουήτερ με το #melo2011 και τα πλήρη reviews θα ανεβαίνουν εδώ. Κρίνονται τα απλά, αγνά μελομακάρονα, χωρίς περίσσια τσιμπράγκαλα από πάνω, κυρίως γιατί οι 3 στους 4 γευσιγνώστες υπήρξαν απόλυτοι σε αυτό το θέμα, αδίκως.

Ετοιμάσου για ζάχαρο.

13 σχόλια:

 1. σαν της μάνας μου κανένα μελομακάρονο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρειαζόμαστε 4 για να το αποδείξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλέ αυτό το επιβεβαιώνουν χρόνια τώρα όσοι τα τρώνε. Έχε χάρη που ήσαστε μακριά αφενός, αφετέρου μετά θα γινόταν προσκύνημα στο σπίτι μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπεκφεύγεις, mahler. Υπάρχουν και τα κούριερ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. φαντάζεσαι, κούριερ με μελομακάρονα??? πάντως δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά η μάνα μου δεν έχει ζαχαροπλαστείο οπότε θα είναι άδικο να τους κλείσει τις επιχειρήσεις με τα γλυκά της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Προτείνω οι γευσιγνώστες μετά το τέλος των δοκιμασιών να κεράσουν όλο τον κόσμο που θα τους παρακολουθεί ένα κιλό μελομακάρονα. Δέχομαι να έρθω και να τα παραλάβω.
  @ZlatkoGR θα πάω εγώ να τον βρω πριν τα Χμας και θα σου φέρω κι εσένα. Ακούς mahler; Mην τυχόν και έρθεις χωρίς τάπερ στο ραντεβού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μελομακάρονα με σοκολάτα ρε Ζλάτκε; Σιριουσλι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. όποιος δοκιμάσει από το μπλε να μου στείλει να πάω μαζί του.ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τέλεια!!! ανυπομονώ για αποτελέσματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @Voutyro
  Αποκλείεται.

  @natalie
  Σίριουσλι. Έχω μάθει πως δικό σου αγαπημένο είναι το παστέλι, ισχύει;

  @ελλη03
  Όλοι μαζί δοκιμάζουμε. Θα σου πω, αν κεράσεις και τα δικά μας.

  @gia-wk
  Σιγά σιγά θα ανεβαίνουν, υπομονή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @Zlatko Πες μου και οτι το δευτερο αγαπημενο ειναι το ρυζογαλο να χασεις καθε ιχνος αξιοπιστιας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πρόσεξε να κάνεις σωστή δουλειά. Όταν φάω από αυτά που θα διαλέξετε, θα σας πω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή