Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

The Musical Which Shall Not Be Named

Χτες, το io9 (ένα blog αφιερωμένο στο sci-fi και στο fantasy, σε όλες τους τις μορφές) ανέβασε αυτό το post με το Harry Potter: The Musical. Μια (εξαιρετική, όπως θα δείτε παρακάτω στο video) ερασιτεχνική, φτιαγμένη από fans, μη κερδοσκοπική προσπάθεια ενός musical adaptation των γνωστών βιβλίων της J.K.Rowling. Τα video με τα acts του έργου, ανέβαιναν στο Youtube από τον StarKidPotter.

Το είδα αργά το βράδυ στον Reader και το αστέρωσα για να το διαβάσω/δω σήμερα. Όμως σήμερα τα πράγματα δεν ήταν ίδια με χτες βράδυ...



Το παραπάνω video, είναι το Act 1, Part 1. Μπόρεσα μέσω των related να μετρήσω μέχρι και Part 14 στο Act 1 και μέχρι Part 8 στο Act 2, άρα μιλάμε για κάτι μεγάλο, με τουλάχιστον 22 videos να είναι uploaded ήδη. Σας άρεσε ό,τι είδατε; Έχει γέλιο, έτσι; Είναι δυστυχώς προς το παρόν, το μόνο που θα δείτε, αφού αν κοιτάξετε στο post που έδωσα παραπάνω και έχει και τα Part 2-3, υπάρχει η ένδειξη "This video has been removed by the user"...

Απ' ότι καταλαβαίνω, το θέμα έχει ως εξής: Στην ιστορία αναφέρονται όλα τα ονόματα τα οποία έχουν copyright από την Rowling. Η "δημοσιότητα" που πήρε το Musical από το io9 προφανώς έφερε κάποια ενόχληση από τους δικηγόρους της συγγραφέως στους δημιουργούς του κι εκείνοι αποφάσισαν να αποσύρουν όλα τα υπόλοιπα videos πέραν του πρώτου, να τους κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές και να τα ξανανεβάσουν με νέο τίτλο (και υποθέτω αλλάζοντας και όλα τα ονόματα).

Πιο κάτω έχω βάλει την ανακοίνωση 2 εκ των 3 συγγραφέων του έργου. Δείτε την και θα καταλάβετε γιατί πιστεύω πως το Musical θα είχε τρελό γέλιο, οι τύποι είναι τέλειοι!



Όπως είδατε, ζητήσανε να πει ο κόσμος τις προτάσεις του για το πως να μετονομάσουν το έργο. Η συντριπτική πλειοψηφία στα comments του StarKidPotter διαλέγει το "The Musical Which Shall Not Be Named". Ταιριαστό, ε; Ελπίζω όταν τα video επιστρέψουν, να μην έχουν χάσει τη αξία τους...

Edit 11/07/2009: Όλα τα video ξανανέβηκαν, χωρίς αλλαγές στα ονόματα, κάτω από τον νέο τίτλο "A Very Potter Musical" και βρίσκονται εδώ. Δείτε τα!

5 σχόλια:

  1. Η Rowling να πάει να φάει σκατ...κόπρανα ελέφαντα. Εγώ θέλω επεισόδιο με Lupin και Black! Να τραγουδούν! Στο κρεββάτι! (πώς φαίνεται ότι διαβάζω HP yaoi fanfiction αυτή την περίοδο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @deadendmind
    Χε! Ήξερα ότι θα σου αρέσει εσένα!

    @Shiroi Taka
    Κάτσε κάτω ρε που θες και boy-love! Τρελαμένο! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν άντεξα να το δω ολόκληρο καθότι τα musicals με κουράζουν λίγο κι ειδικά όταν η ώρα είναι περασμένη, αλλά είδα τους τυπάδες και πραγματικά έχουν τρελό γέλιο, είναι ΘΕΟΙ! και το "The Musical Which Shall Not Be Named" είναι ο τέλειος τίτλος νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει γέλιο, αν κάνεις τον κόπο να το δεις (σε σωστή ώρα), θα το φχαριστηθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή