Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Το ποδόσφαιρο των μικρών (Part 2)

Θα περάσουν μερικά χρόνια ακόμα για να βρούμε την επόμενη παρόμοια προσπάθεια, αλλά τα πράγματα αρχίζουν πια να σοβαρεύουν και οι εκτός-FIFA ψάχνουν να βρουν τρόπο να παίξουν μπάλα. Μερικές μη-ανεξάρτητες περιοχές αποφασίζουν τότε (2003) και δημιουργούν το NF-Board (Nouvelle Fédération-Board). Μέλη της 26 μέχρι στιγμής (28 για τη Wikipedia), ενώ συνέχεια υπάρχουν νέες υποψηφιότητες. Ποιά είναι τώρα αυτά τα μέλη; Γνωστότερα σε μας το Monaco, το Thibet, η Chechnya, η Northern Cyprus (ω ναι) και η Greenland. Ακόμη, η Lower Saxony, το Sápmi, τα Chagos Islands, το Yap, η ομάδα των Maasai και πολλές άλλες περίεργες περιοχές που μπορείτε να τις βρείτε στο site του NF-Board.
Η πρώτη φιλότιμη προσπάθεια όμως γίνεται από την UNPO (Unrepresented Nations and Peoples Organization) που διοργανώνει το UNPO Cup (πολύ πρωτότυπο!). Τα παιχνίδια γίνονται στη Χάγη, στις 23 Ιουνίου του 2005 και 4 μέλη του NF-Board παίρνουν μέρος, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή στις εξωFIFA διοργανώσεις. Είναι οι: South Moluccas, Southern Cameroons, West Papua και Chechnya. Νικητές οι πρώτοι.

Λίγους μήνες μετά, 2-4 Νοέμβρη 2005, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Τουρκοκυπρίων (KTFF) θέλει να γιορτάσει τα 50 της χρόνια. Έτσι, σε συνεργασία με το NF-Board, διοργανώνουν το KTFF 50th Anniversary Cup, στο οποίο 3 ομάδες παίρνουν μέρος. Northern Cyprus, Sápmi και Kosovo, η πρώτη παρουσία μιας ανεξάρτητης ομάδας για τους τελευταίους. Οι Τουρκοκύπριοι κερδίζουν το κύπελλο τους, επιτυγχάνουν στη διοργάνωση και το NF-Board αποφασίζει να τους δώσει το 1ο Viva World Cup, της επίσημης διοργάνωσης αυτής της ανεπίσημης παγκόσμιας ομοσπονδίας, με την ελπίδα να πάρουν μέρος 16 ομάδες.

Μετά όμως όλα να αρχίσουν να βρωμάνε politics. Καινούργια κυβέρνηση εκλέγεται στα κατεχόμενα και το NF-Board διαμαρτύρεται πως τώρα οι Τουρκοκύπριοι ζητάνε να περιορίσουν οι ίδιοι το ποιες ομάδες θα μπούνε σε αυτούς τους νέους αγώνες. Εκείνοι από την πλευρά τους λένε πως το NF-Board έχει εξωφρενικές οικονομικές απαιτήσεις. Έτσι, στην αρχή του καλοκαιριού του 2005, το NF-Board αποσύρει τους Τουρκοκύπριους από τη διοργάνωση και τη δίνει στην Occitania. Η αντίθετη πλευρά επαναστατεί και... Αλλά για να φτάσουμε εκεί, πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για ακόμα ένα ιδιόμορφο πρωτάθλημα...
To 2006, λίγες μέρες πριν αρχίσει το World Cup της Γερμανίας, στο Αμβούργο η St. Pauli ξεκινά το θεσμό του FIFI Wild Cup (φίφι; φίφι;!; έλεος!), με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα στερούμενα ταυτότητας έθνη. 4 μέλη του NF-Board (Northern Cyprus, Greenland, Tibet, Zanzibar), μαζί με το Gibraltar και τη διοργανώτρια Republic of St. Pauli αγωνίστηκαν και, μέσα από προβλήματα με την Κινεζική πρεσβεία της Γερμανίας λόγω συμμετοχής του Θιβέτ, με τις βίζες των Τουρκοκυπρίων και φυσικά με τη FIFA, πρωταθλητές αναδείχτηκαν πάλι οι Τουρκοκύπριοι, δεύτερη φορά μετά τη δική τους διοργάνωση. Το επόμενο FIFI Wild Cup δόθηκε στη Greenland για το 2010...

To be continued...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου